Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.06.2020 - 10:14  //  aktualizácia: 05.06.2020 - 10:19  //  zobrazené: 1832

Primátorská kvapka krvi

V piatok 5. júna 2020 sa v priestoroch Centra voľného času v Šali konala Primátorská kvapka krvi. Túto najvzácnejšiu tekutinu ste tu mohli darovať i Vy.

Darovať krv prišlo mnoho Šaľanov. Väčšina z nich potom smerovala do práce. Do Centra voľného času sa v skorých ranných hodinách dostavil i primátor Šale Jozef Belický: ,,Toto je jedna z najkrajších akcií, kam ľudia prídu a môžu nezištne pomôcť. V minulosti som pravidelne daroval krv aj ja, ale bohužiaľ teraz už nemôžem. Každý rok sem teda prídem povzbudiť Šaľanov, ktorí sa rozhodli urobiť tento úžasný skutok. Svedčí o tom aj to, že tu dnes máme pána, ktorý daruje krv už po 115. krát.“

Darovať krv  môže každý zdravý človek vo veku od 18 do 60 rokov. ,,Primátorskú kvapku krvi robíme už 12. rok. V Územnom spolku Slovenského Červeného kríža v Šali máme vyše 9 000 darcov,“ uviedla Veronika Kružlicová z ÚS SČK v Šali.

Darovanie krvi je skutočným „darom života“, ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok. Pevne veríme, že aj vďaka Primátorskej kvapke krvi sa pomôže mnohým ľuďom, ktorí túto najvzácnejšiu tekutinu potrebujú.

(DH)