Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.10.2017 - 16:20  //  aktualizácia: 12.10.2017 - 16:26  //  zobrazené: 1325

Stopy po bývalom priechode odstránili

Stopy po priechode pre chodcov na Kráľovskej ulici dalo mesto odstrániť. Po bývalom priechode chodili ľudia po pamäti aj napriek tomu, že ho zrušili pred 10-timi rokmi. Nahradil ho priechod pri kruhovej križovatke, len pár metrov od bývalej zebry.

Na základe minulotýždňového podnetu od viacerých obyvateľov mesto v stredu zabezpečilo „odznačenie“ priechodu pre chodcov na Kráľovskej ulici. Ide o priechod, ktorý už 10 rokov nie je priechodom. Ľudia však po pamäti priechod naďalej využívali, ohrozujúc pritom svoje zdravie, resp. aj bezpečnosť cestnej premávky. Po podnete mesto odstránilo stopy po starom priechode zbrúsením pozostatkov vodorovného značenia. Po sfrézovaní povrchu zostali menšie ryhy, tie sa natreli asfaltovou farbou. Farba je dnes ešte viditeľná, postupne však fľaky zmiznú.

Mesto v spolupráci s dopravným inšpektorátom samozrejme zabezpečilo priechod pre chodcov len pár metrov od bývalého priechodu a to pri kruhovej križovatke. Aj touto cestou opäť prosíme obyvateľov, aby rešpektovali zrušenie priechodu pre chodcov, ktoré nie je priechodom už desaťročie.

Niektorí obyvatelia sa dožadovali „oživenia“ spomínaného priechodu – mesto Šaľa nemá v pláne tak urobiť, nakoľko v budúcnosti, po dokončení výstavby bytov v tejto lokalite sa doprava úplne zmení. Takzvané esíčko na Feketeházyho ulici sa vyrovná a napojí sa na Kráľovskú ulicu práve na tom mieste, kde bývalý priechod bol.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/