Domov
publikované: 29.03.2016 - 18:11  //  aktualizácia: 07.01.2021 - 15:22  //  zobrazené: 25097

RSS - Really Simple Syndication

RSS (Rich Site Summary, RDF Site Summary - Resource Description Framework, Really Simple Syndication) je kľúčovou technológiou v oblasti práce so správami. RSS kanál ponúka rýchly prístup k vybranému obsahu internetových stránok.

Pomocou služby RSS dostanete o každej informácii základné údaje vo forme nadpisu, stručného popisu, anotácie a odkazu na celý text správy. RSS prehliadač umožní v rovnakom štandardizovanom formáte sledovať vami zvolené informácie z rôznych miest a zdrojov  podľa vami zadaných RSS kanálov . Články si máte možnosť čítať v plnom znení aj bez použitia internetového prehliadača pomocou tzv. RSS prehliadača (agregátora) na klasickom počítači. Taktiež je možné prezerať RSS kanály pomocou internetového prehliadača alebo e-mailového klienta s príslušným rozširujúcim modulom (Plug-in), a tiež na bežne dostupných modeloch PDA zariadení a niektorých modeloch mobilných telefónov.

Inštaláciou tzv. RSS agregátora – prehliadača získate permanentný online prehľad o najnovších článkoch bez toho, aby ste museli pravidelne navštevovať www.sala.sk a hľadať, či nepribudlo niečo nové. RSS kanál sleduje zmeny v užívateľovom výbere tak, aby mohol selektovať zasielanie samotných dát. Ak na zvolenom serveri pribudne nová informácia či článok, automaticky sa táto zmena zobrazí priamo v RSS kanáli. Export noviniek bez priamej návštevy samotnej zdrojovej internetovej stránky do RSS je zabezpečený podľa vami zvoleného intervalu.  
 

Inštalácia prebieha v krokoch:  

Zoznam RSS kanálov: