Domov   >  CHCEM SPOZNAŤ   >  Politické strany
publikované: 14.11.2018 - 08:52  //  aktualizácia: 05.08.2020 - 08:12  //  zobrazené: 10753

SNS

REFERENDUM ZA PREDČASNÉ VOĽBY

SNS prichádza s iniciatívou o vyhlásení referenda za predčasné parlamentné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky

Predsedníctvo SNS sa dnes uznieslo, aby SNS spustila zber podpisov pod petíciu za vyhlásenie referenda za predčasné parlamentné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2021. Predsedníctvo SNS zároveň poverilo koordináciou a prípravou tejto petície súčasného predsedu SNS Andreja Danka.

SNS sa tak stane iniciátorom petície a bude zbierať podpisy občanov, aby pani prezidentka Slovenskej republiky vyhlásila referendum, ktorého otázkou bude konanie predčasných parlamentných volieb. SNS túto iniciatívu pripravuje v spolupráci s ústavnými právnikmi, aby bola položená referendová otázka  v súlade s Ústavou SR.

SNS vníma nekompetentnosť a morálne zlyhanie súčasných zvolených zástupcov občanov pri riešení zásadných ekonomických a spoločenských problémov, ktoré vyplynuli po voľbách vo februári 2020. Hlavnými dôvodmi tejto iniciatívy sú znižovanie kvality života občanov SR, enormné zvyšovanie zadlženosti štátu, neodborné riadenie štátu, odoberanie sociálnych výhod občanom, neochota rokovať so zástupcami miest a obcí, zamestnancov a zamestnávateľov ako aj neúspešné odvolávanie predsedu vlády SR opozičnými stranami Smer-SD a Hlas-SD, ktoré medzi zvolenými poslancami NR SR nenašlo dostatočnú podporu.

SNS chce zintenzívniť komunikáciu s občanmi v regiónoch. Považuje to za dobrú previerku svojej dôveryhodnosti u občanov. Zároveň to vníma ako potvrdenie svojich hodnotových národných, kresťanských a sociálnych princípov. Iniciovaná petícia je dôkazom toho, že SNS aj po neúspešných voľbách vie pre ľudí hľadať riešenia, spájať a zjednocovať národné sily. Politika najstaršej politickej strany sa potvrdzuje práve prácou v regiónoch medzi ľuďmi a táto iniciatíva je na to výbornou príležitosťou.

Zdroj: MO SNS Šaľa