Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.10.2018 - 11:29  //  aktualizácia: 24.10.2018 - 11:33  //  zobrazené: 969

Dve šalianske školy dostali kindlotéku

ZŠ Ľ. Štúra a ZŠ. J. C. Hronského v Šali mali v stredu veľký deň. Od spoločnosti Amazon dostali do daru kindlotéku - čitateľský kútik s elektronickými čítačkami kníh. Stalo sa tak presne v Medzinárodný deň školských knižníc, 24. októbra.

Cieľom špeciálneho projektu Kindlotéka je vzbudiť väčší záujem o literatúru a čítanie kníh medzi žiakmi. Obe šalianske školy dostali do daru moderný čitateľský kútik spolu s 500 elektronickými knihami, 70 tradičnými knihami a 5 elektronickými čítačkami Kindle.

Projekt realizovala spoločnosť Amazon zatiaľ na piatich školách v seredskom regióne a na troch priamo v Seredi. Zaujímavosťou pritom je, že dve šalianske školy si vybrali samotní zamestnanci centra reverznej logistiky Amazon v Seredi.  ,,Sme radi, že môžeme Kindlotéku predstaviť ľuďom v okolí, kde pôsobíme. Bolo skvelé sledovať, aký záujem medzi našimi ľuďmi vzbudila možnosť navrhnúť do projektu ďalšie dve školy, ktoré získali Kindlotéku,” uviedla Miroslava Jozová, PR manažérka spoločnosti Amazon. „Zároveň sme nadšení z toho, že môžeme podporovať záujem o knihy a čítanie, ktoré sú hlboko zakorenené v DNA našej firmy,“ dodáva Miroslava Jozová.

Školy sa teda teraz posilnia o nové knihy, či už vzdelávacie, slovníky alebo knihy pre mladých. Nadšenie z projektu neskrýval ani primátor Šale Jozef Belický. „Mám radosť z toho, že v regióne máme zodpovedné firmy, ktoré sa starajú nielen o zveľaďovanie prostredia, ale záleží im aj na miestnej komunite ľudí. Tým, že investujú do škôl a detí, investujú do našej budúcnosti.“

 

(tlačová správa Amazon, ek)