Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.01.2018 - 22:25  //  aktualizácia: 23.01.2018 - 22:50  //  zobrazené: 1315

Babičkin dvor bude mať nových obyvateľov

Obyvatelia mesta a návštevníci nemocničného parku sa majú na čo tešiť. Na jar plánuje mesto areál nemocničného parku opäť skrášliť a oživiť. Oživiť v tom pravom zmysle slova – Babičkin dvor by mal byť od začiatku leta bohatší o quessantské ovečky a morky.

Quessantská ovca je druh miniovečky, ktorá je najmenším druhom na svete. U baránkov sa ich výška pohybuje do 49 cm, u ovečky do 45 cm. Sú veľmi nenáročné a odolné. Ich povaha je mierna a priateľská. „Sú tiché a nesmrdia, preto sú vhodné aj na chov na predmestiach pre potešenie detí,“ píšu odborníci na stránke minifarma.sk. Naše dve-tri miniovečky by sa mali nasťahovať do Babičkinho dvora hneď, ako budú pripravené odísť od maminy. Rátame, že niekedy v máji-júni. Mesto im dovtedy pripraví nové príbytky a samozrejme dorieši aj administratívne záležitosti. Mesto ďalej zvažuje, že zvieraciu rodinku tvorenú kozičkami, poníkmi, sliepočkami, zajacom, morčiatkom a mačičkami rozšíri aj o morky. Všetci terajší obyvatelia majú samozrejme aj mená. „Malý capko McQueen, jeho mamina kozička Elza, darovaná kozička Oľga, poníky Maťo a Roland. Sliepočky sú všeobecne Mimoni,“ spresnila Katka Rimanská, ošetrovateľka zvierat.

Dobrú správu má mesto aj čo sa týka komfortného trávenia času v parku. Minulý rok prišlo do parku denne aj 300 návštevníkov. Ľudia sa tu radi zdržali aj niekoľko hodín, čo nás samozrejme teší. Preto sa vedenie mesta rozhodlo, že pobyt v oáze pokoja trošku spríjemní a na jar tu umiestni mobilné toalety.

 

(ek)

 

  • ilustračný záber, zdroj: ifauna.cz
  • ilustračný záber, zdroj: nasachalupka.estranky.sk