Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 27.05.2017 - 23:05  //  aktualizácia: 31.05.2017 - 14:28  //  zobrazené: 1715

Striebro žien z WHIL teší, ale,....

Striebro žien z WHIL teší, ale,....

HK Slovan Duslo Šaľa -  Iuventa Michalovce18:28 (8:13)                                                          

R: Mandák – Rudinský (obaja SR) - 700 divákov; pok. hody: 2/2 - 3/1, vylúčené: 1 – 5;  stav finálovej série: 0:3, Michalovce sa stali po desiaty krát majstrom Slovenska, hádzanárky Dusla získali strieborné medaily v ročníku 2016/2017 medzinárodnej hádzanárskej WHIL.                                    

Duslo: M. Ladicsová, Krebsová – Trochtová 4, Rácková 1, Klučková 3/2, B. Königová, Pócsíková 2, Tulipánová 1,  I. Bahýlová 2, Tisajová, Blehová 1, Veselková 1, Bujnochová 4. Tréner Michal Lukačin.   

Iuventa: Habánková 7/1, Perederij 6, Wöllingerová 3, Černovová 3, Dubovcovová 3,....                                                                                                              

Po výborných výsledkoch na Zemplíne, kde zohrala Šaľa dva veľmi dobré finálové duely play off  s Iuventou (poznámka: v prvom zápase Duslo po remíze 20:20 prehrali až na sedmičky, v druhom síce prehrali 27:23, ale viac ako 2/3 zápasu viedli)  očakávali priaznivci ženskej hádzanej v regióne, že zverenkyne Michala Lukačina potrápia favorita v ceste za ziskom desiateho  majstrovského titulu, no nebolo tomu tak.                                                                                                           

Úvod tretieho duelu lepšie odštartovali domáce hráčky, ktoré išli do vedenia gólom najlepšej strelkyne Klučkovej, ale hostia vyrovnali legionárkou Černovou. Tá rovnako odpovedala aj na ďalšie vedenie chemičiek (I. Bahýlová), keď sa presadila z krídla.  Duslo sa však sériou troch gólov za sebou dostalo do trháku, keď jej k tomu dopomohla aj výborná brankárka Krebs, ktorá za stavu 3:2 zneškodnila sedmičku ďalšej legionárke Perederij. Keď v 9. minúte Pócsiková prestrelila z krídla brankárku Medveďovú (poznámka: v ďalšom priebehu patrila k najlepším hráčkam Iuventy) a zvýšila vedenie na 5:2 zdalo sa, že domáce hráčky to myslia s útokom na víťazstvo v tomto súboji a štvrtým duelom vážne. Iného zmýšľania však bol súper. Zlepšil prácu v defenzíve, za ktorou stála výborná reprezentantka Slovenska Medveďová, na druhej strane chemičky zahodili niekoľko vyložených tutoviek a hostky v 13. minúte vyrovnali na 5:5, najmä keď sa strelecky začala presadzovať z postu pivota  robustná Perederij. Duslo zásluhou Bujnochovej, ktorá jediná stihla strelecky držať krok v prvom polčase s hostkami, zvýšilo na 6:5, ale bolo to posledné vedenie domácich. Iuventa aj zásluhou Habánkovej a Holešovej  odskočila v 22. minúte na troj gólové vedenie (6:9), čo bolo pre ďalší vývoj rozhodujúce. Strelecká mizéria domácich, keď  od tohto stavu strelili do konca polčasu iba dva góly (poznámka: za posledných desať rokov to bol asi najmenší počet gólov za I. polčas), čo bolo vodou na mlyn rozbehnutej Iuvente, ktorá odchádzala do kabín s 5 gólovým náskokom.                                                                      

Po obrátke síce domácim svitla aká, taká nádej na lepší výsledok, keď po góloch Klučkovej a Veselkovej znížili na 10:14, ale zle zahraná presilovka pri vylúčení Habánkovej, v ktorej šalianky dva krát inkasovali otočili skóre na 10:17. Napriek výbornému výkonu brankárky Krebs (o. i. chytila aj sedmičku Habánkovej) góly v našej sieti pribúdali a v 41. minúte už viedol obhajca majstrovského titulu 12:20. V záverečnej desať minútovke duelu  síce dokázala pivotka Trochtová (poznámka: spolu s Bujnochovou ako jediná) nájsť recept ako prekonať brankárku Medveďovú, keď strelila štyri góly, ale ani to nedokázalo zmierniť najvyššiu prehru chemičiek na domácej palubovke nielen v tomto ročníku WHIL.  Víťazstvo a zisk 10. majstrovského titulu pre zástupcu z pod Vihorlatu je zaslúžené, ale je škoda, že vďaka slabšiemu výkonu niekoľkých hráčok v tomto treťom dueli si dievčatá trochu pokazili renomé z výborných výkonov v priebehu celého ročníka a nakoniec aj zo zisku cenného striebra.

JOZEF SKLENÁR

Michal Lukačin – tréner: „Škoda, že sme nevyťažili z veľmi dobrého úvodu, keď sme sa dostali do trojgólového vedenia. V tom čase sme praktizovali svoju hru. Potom sa však náš stroj najmä v ofenzíve zadrel, robili sme chyby v rozohrávke a súper trestal každú našu chybu. Bol rozbehnutý a už do polčasu získal dôležitý náskok. V druhom polčase už hral aj pod dojmom slušného náskoku a dotiahol duel do víťazného konca. Paradoxom je, že sme lepšie zápasy s vyrovnanejším priebehom odohrali na palubovke súpera. V priebehu celého ročníka, ale aj vo finálovej sérii sme odohrali výborné duely, nemáme sa za čo hanbiť.“

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/