Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 06.03.2017 - 14:19  //  aktualizácia: 06.03.2017 - 14:39  //  zobrazené: 2552

Pomôžte vyčistiť mesto od neporiadku

Posledný februárový víkend bol prvým, keď už počasie prialo. Pôda pomaly schne a mohlo sa začať s čistením mesta od neporiadku. Ako každý rok, tak aj teraz,  obyvatelia Šale začali zbierať neporiadok pri Váhu, moste a násype. Čistenie brehov rieky, násypov, sídlisk organizuje OZ Šaľa – Tvoje mesto v spolupráci s Mestom Šaľa.

 Zbierať začíname každú sobotu a nedeľu od 9:00h. Vrecia na zbieranie odpadu a pristavenie kontajnerov na odpad zabezpečuje Mesto Šaľa. Rukavice od firmy RLF Safety s.r.o., tričká a mikiny zabezpečuje OZ Šaľa – Tvoje mesto. Každý víkend upratujeme na oboch stranách rieky Váh. Počas prvých dvoch víkendov sme upratali na šalianskej strane priestor pri dopravnom moste  a časť lesoparku.  Dobrovoľníci upratali aj niektoré ležoviská bezdomovcov, smerom na železničný most, kde je veľké množstvo fliaš a oblečenia. Na večianskej strane za prvé víkendy občania upratali pod mostom, Nitriansku cestu (od rodinných domov po značku mesta Šaľa), násyp od Hepaja až po parkovací dom.

V sobotu 11.marca 2017, organizujeme  ďalšie zbieranie neporiadku. Ak sa chcete zapojiť a urobiť niečo pre seba, svoje deti a naše mesto, stretneme sa pri Bille o 9:00h. Plánujeme vyčistiť násyp, ale aj lesík, v ktorom je množstvo ležovísk bezdomovcov. Pôjdeme od obchodného domu Billa až po "Čerešňový sad".

   

Na Deň Zeme, v sobotu 22. apríla 2017, organizujeme (OZ Šaľa Tvoje mesto a Mesto Šaľa) čistenie mesta a výsadbu stromov. O 12:30h vás potom všetkých pozývame na guláš, ktorý budeme podávať na terase bývalého Hepaja v OZ miniBODKA. Ako poďakovanie za účasť dostane každý účastník tričko.

                   

Ak máte chuť upratať neporiadok na vašom sídlisku, alebo vo vašom okolí  a potrebujete rukavice alebo vrecia, pokojne ma kontaktujte na andrasi@sala.sk.

Ing.Róbert Andráši, poslanec MsZ, OZ Šaľa – Tvoje mesto.