Domov   >  Kino
publikované: 21.10.2019 - 10:53  //  aktualizácia: 21.10.2019 - 12:50  //  zobrazené: 2193

Október v našom kine!

Čo prináša aktuálny týždeň v našom kine? Čítajte a dozviete sa! :)

FK: TAKÉ KRÁSNE ŠATY
23. 10. 2019 - 20:00

Film Také krásne šaty je neodbytne strašidelné rozprávanie zasadené do hektického obdobia zimných zliav v obchodnom dome. Mapuje život prekliatych šiat a ich putovanie od človeka k človeku, ktoré vedie ku ničivým dôsledkom.
Trailer k filmu:

 

BATASTORIES
24. 10. 2019 - 20:00

Celovečerný dokumentárny film o výrobe a predaji topánok a obuvníctve. Zachytáva dôležité míľniky aj omyly spojené s budovaním veľkolepého rodinného baťovského impéria. Vo filme sa cieľavedome prelínajú tri hlavné roviny rozprávania: životopisná – sleduje osudy zakladateľov firmy, súčasná – mapuje aktuálny stav globálneho kapitalizmu (jeho priekopníkom bol aj Tomáš Baťa) a spomienková – postavená na výpovediach českých a slovenských „baťamanov“ roztrúsených po celom svete. V originálnom formálnom spracovaní predostiera dokument komplexný pohľad na globálny charakter podnikania rodiny Baťovcov. Nesústredí sa len na československé korene a pôsobenie firmy Baťa v našich končinách, ale snaží sa postihnúť fenomén Baťa v medzinárodnom kontexte. Spolu s kamerou okrem Československa navštívime aj miesta, kde firma pôsobila alebo stále pôsobí. Indiu, Keňu, Francúzsko či Brazíliu.
Recenzia k filmu: http://www.kinema.sk/filmova-recenzia/36299/batastories.htm?utm_source=top&utm_campaign=top1

 

VLÁDKYŇA ZLA 2
25. 10. 2019 - 17:30

Vzťah kráľovnej čiernej mágie a Aurory roky prekvitá. Napriek tomu stále pretrváva nenávisť medzi ľuďmi a rozprávkovými bytosťami (vílami). Blížiaca sa svadba Aurory s princom Filipom má pomôcť zjednotiť oba svety. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými spojencami i temnými silami však ťahá Zlorianu a Auroru opačnými smermi. Schyľuje sa k Veľkej vojne o bezpečie Vresovísk a čarovnej krajiny, ktorú obývajú.
Trailer k filmu:

 

ZOMBIELAND: RANA ISTOTY
25., 26. 10. 2019 - 20:00

Kvarteto zombie zabijakov sa po desiatich rokoch opäť vracia do boja!
Herecké hviezdy Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg a Abigail Breslin sa v pokračovaní kultovej hororovej komédie vydávajú na cestu naprieč postapokalyptickou Amerikou. Cestou budú mať dočinenia s novými, vyvinutými druhmi zombie aj ďalšími preživšími, no najväčšou výzvou bude nezblázniť sa z ich svojskej provizórnej rodiny.
Trailer k filmu:

 

SNEŽNÝ CHLAPEC 
26. 10. 2019 - 16:00

Keď jedno obyčajné dievča nájde na streche svojho domu vystrašeného mladého Yettiho a rozhodne sa, že mu pomôže nájsť cestu domov do Himalájí, netuší, že ju čaká neuveriteľná cesta plná dobrodružstva, čarov a nezabudnuteľných zážitkov.
Trailer k filmu:

 

ROZPRESTRI KRÍDLA 
26., 27. 10. 2019 - 18:00

Christian, vizionársky vedec, študuje voľne žijúce husi. Pre jeho syna, dospievajúceho chlapca posadnutého video hrami predstavuje myšlienka stráviť prázdniny s otcom vo voľnej prírode nočnú moru. Otec a syn sa predsa len zblížia vďaka bláznivému plánu: záchrana zanikajúceho druhu vďaka Christianovmu ultraľahkému lietadlu!Začína tak neuveriteľná a nebezpečná cesta...
Trailer k filmu:

 

OVEČKA SHAUN VO FILME: FARMAGEDDON
27. 10. 2019 - 16:00

Ovečka Shaun vo filme: FARMAGEDDON - Blízke stretnutie tretieho druhu s najobľúbenejším ovčím stádom v Shaunovom celkom novom filmovom dobrodružstve. Čudesné svetlá nad pokojným mestečkom Mossingham oznamujú príchod záhadného návštevníka zo vzdialenej galaxie… Na neďalekej farme Mossy Bottom Farm zatiaľ Ovečka Sahun nič netuší, pretože má plné ruky práce s geniálnymi nápadmi, ako si znova vystreliť z farmára a rozhnevať Bitzera. Čoskoro však jedna mimozemská výmyselníčka neďaleko farmy havaruje, Shaun sa rýchlo chytí novej príležitosti a vyráža na intergalaktickú misiu na záchranu malej návštevníčky pred diabolskou vládnou organizáciou, ktorá sa ju snaží zajať a zneužiť pre svoje nekalé ciele. Podarí sa Shaunovi a jeho stádu odvrátiť Farmageddon na farme Mossy Bottom?
Trailer k filmu:

 

POSLEDNÁ ARISTOKRATKA
27. 10. 2019 - 20:00

Nová česká komedie od režiséra snímků Ženy v pokušení a Tátova volha.
Film sa odohráva v jeseni v roku 1996-1997, kedy je Františkovi Kostkovi, vďaka svojim šľachtickým predkom, navrátený zámok Kostka, ktorý bol v reštitúcii. Rodený Newyorčan Frank s dcérou Máriou a temperamentnou ale srdečnou ženou Vivien podniknú na tento novonadobudnutý zámok Kostka výlet. Ich predstavy o zámku a Čechách, kde nikdy neboli, sú tak idealizované a romantické, že už samotný stret s českou realitou prinesie veľa zábavných situácií.
Trailer k filmu:

 

Viac info o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!