Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 30.05.2022 - 09:18  //  aktualizácia: 30.05.2022 - 09:44  //  zobrazené: 866

Na základe podnetu od obyvateľa mestskej časti Veča by som chcel požiadať mesto o zabezpečenie opravy nesprávneho značenia pri vstupe do mesta

predkladateľ: Ing. Peter Jaroš

Odpoveď na interpelácie podané v rámci 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2022, ktoré sa konalo dňa 12. mája 2022

V rámci 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 12. 05. 2022,
ste podali písomné interpelácie v znení:

  1. „Na základe podnetu od obyvateľa mestskej časti Veča by som chcel požiadať mesto o zabezpečenie opravy nesprávneho značenia pri vstupe do mesta. Jedná sa o značenie do mesta zo smeru od Dusla, a.s. a Dlhej nad Váhom. Podľa správnosti by malo byť ako prvé označené mesto, do ktorého sa vchádza, teda Šaľa, potom označenie, že sa jedná o mestskú časť Veča a následne názov v jazyku národnostnej menšiny. Aktuálne je toto značenie nesprávne, pretože najprv je napísaný názov mestskej časti, čiže Veča, potom je malým písmom označenie mesto Šaľa.

  1. Chcel by som sa spýtať, či by bolo možné na sídlisku v mestskej časti Veča navrhnúť/odporučiť dopravnému inšpektorátu zníženie dopravnej rýchlosti, a zníženú maximálne povolenú dopravnú rýchlosť označiť dopravnými značkami. Jedným z dôvodov sú aj predchádzajúce dopravné nehody.

  1. Chcel by som požiadať mesto o domaľovanie priechodu pre chodcov na sídlisku v mestskej časti Veča. Cesty sú už zrekonštruované, od ich rekonštrukcie prebehol už nejaký ten čas a ešte stále nie je namaľovaná značná časť týchto priechodov.“

V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na interpelácie a oznamujeme nasledovné:

  1. Vašu požiadavku prepošleme na vyjadrenie príslušnému správcovi komunikácie, ktorý je zodpovedný za osádzanie zvislého dopravného značenia.

2

  1. Z dôvodu pripravovanej reorganizácie dopravy v mestskej časti Veča by bolo zrealizovanie uvedenej požiadavky neefektívne.

  1. Obnova vodorovného dopravného značenia prebieha podľa plánu a bude sa týkať aj konkrétneho, no nie bližšie určeného priechodu pre chodcov v mestskej časti Veča.

S pozdravom

Ing. Jana Nitrayová

prednostka Mestského úradu v Šali

Vypracoval:

Miroslav Políček, referent dopravy a technických činností