Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.04.2023 - 10:12  //  aktualizácia: 13.04.2023 - 10:15  //  zobrazené: 697

Na Kráľovskej sme odchytili vyše 200 holubov

Nepozvaných balkónových návštevníkov majú obyvatelia nájomných bytov na Kráľovskej ulici menej. Je tomu tak vďaka odchytu holubov, ktorý prebieha v tejto lokalite približne 6 týždňov. Do živolovných pascí sa doposiaľ podarilo odchytiť vyše 200 okrídlencov.

Na holuby, ktoré obťažovali obyvateľov na Kráľovskej ulici zakladaním hniezd či znečistením balkónov, sa ľudia dlhšie sťažovali. Koncom februára mesto v spolupráci s OZ Divé krídla umiestnilo živolovné pasce na 13-poschodovú bytovku na Kráľovskej ulici. Dobrou správou je, že sa za 6 týždňov podarilo odchytiť 218 jedincov. Zástupca združenia hodnotí toto množstvo veľmi pozitívne.

V blízkosti, za železničným priecestím sa nachádzajú rôzne spoločnosti, kde majú holuby ľahký prístup k potrave. Podľa našich informácií občianske združenie aj v tejto lokalite umiestnilo živolovné pasce, čo môže tiež prispieť k riešeniu situácie s holubmi v meste.

Mesto sa na základe skúseností a odporúčaní z iných miest rozhodlo ešte na jeseň minulého roka osloviť občianske združenie OZ Divé krídla. Od októbra do približne februára sa podarilo odchytiť v centre mesta 335 jedincov. Celkovo je tak v meste o vyše 550 holubov menej.

 

(ek)