Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 21.03.2017 - 12:48  //  aktualizácia: 21.03.2017 - 13:55  //  zobrazené: 1704

Mesto na návšteve v zariadeniach Armády spásy

Hlavná sociálna referentka MsÚ Margaréta Zozuľáková absolvovala pracovnú cestu do zariadení Armády spásy v Českej republike. V zastúpení poslancov mesta ju sprevádzal Róbert Andráši.

Hlavným cieľom edukačnej pracovnej cesty bolo oboznámenie sa so zariadeniami sociálnych služieb Armády spásy v Českej republike, ktorá sa orientuje predovšetkým na ľudí bez domova, sociálne vylúčené komunity, aj matky s deťmi. Po prehliadke jednotlivých zariadení v Ostrave a Havířove sa v diskusii so zamestnancami zariadení zaujímali najviac o spoluprácu mesta s Armádou spásy v oblasti pomoci pre matky s deťmi. Súčasťou ich programu bolo aj stretnutie s predstaviteľmi samosprávy v Ostrave, ktorá s občianskym združením spolupracuje už dlhé roky. Prevádzkovateľom mnohých sociálnych služieb pre mesto je práve Armáda spásy. Margaréta Zozuľáková s Róbertom Andrášim diskutovali aj o financovaní sociálnych služieb a riešili problematiku legislatívneho rámca v prípade záujmu o spoluprácu s občianskym združením. Výsledok pracovnej cesty bude predložený aj Komisii pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ v Šali.

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/