Domov   >  Kino
publikované: 23.01.2023 - 10:36  //  aktualizácia: 23.01.2023 - 11:28  //  zobrazené: 811

Babylon, Kocúr v čižmách: Posledné želanie, Zúbková víla, V zajatí mysle, MAYDAY, Ono, Želanie k narodeninám

Program kina (25.1.-29.1.2023)

Streda 20:00 Želanie k narodeninám

Žáner: Komédia

Líba - mamička, babička, ale predovšetkým vládkyňa rodiny, má okrúhle narodeniny. Tie sa vždy oslavujú v rodinnom kruhu, ale o tom, koľké to práve sú, sa nahlas v rodine nehovorí, takže je to tak trochu tajomstvo. To ale nie je jediné tajomstvo, ktoré rodina skrýva. Petr sa rozhodne, že prvýkrát po rokoch nebude oslavovať narodeniny s matkou. Predstiera chorobu a z rodinnej oslavy sa vyhovorí. Táto zdanlivo nevinná lož je ale zásadnou chybou, ktorá spustí lavínu nečakaných udalostí, a tak sa celá veľká rodina namiesto pokojnej oslavy okrúhlych narodenín ocitne na ceste, kde jedna nepredvídateľná situácia predbieha druhú. Komédia o tom, ako sa rodinná oslava môže zvrtnúť na divokú jazdu, pri ktorej si nikto nemôže byť istý vôbec ničím. (zdroj: Continental film)

 

Štvrtok 20:00 ONO

Žáner: Horor

Dvanásťročná gymnazistka Tinja sa zúfalo snaží zapáčiť svojej matke posadnutej rodinnými obrázkami, ktorej populárny blog "Krása všedných dní" predstavuje idylickú existenciu jej rodiny ako stelesnenie dokonalosti života na predmestí. Jedného dňa nájde Tinja v lese zraneného vtáčika, prinesie jeho zvláštne vajíčko domov, uloží ho do svojej postele a stará sa oň, kým sa nevyliahne. Tvor, ktorý sa vyliahne, sa stane jej najbližším priateľom a živou nočnou morou a uvrhne Tinju, žijúcu pod dokonalou škrupinou, do zvrátenej reality, ktorú jej matka odmieta vidieť. ONO je fascinujúcim portrétom povahy materinského inštinktu, keď sa Tinja snaží vyrovnať so svojou naozajstnou citovou náklonnosťou ku svojej novej grotesknej a krvilačnej rodine a zároveň je konfrontovaná so svojím rozpadajúcim sa vzťahom s vlastnou náročnou matkou. (zdroj: Film Europe)

 

Piatok 17:30, sobota 17:00 Zúbková víla

Žáner: Animák

Violetta, večne zvedavá a rozmarná víla sa chce stať zúbkovou vílou, no stále nedokáže vykúzliť hračky, ktoré by mala deťom nechať za zúbky. Veľká skúška sa blíži a zúbkovými vílami sa môžu stať len tí, ktorí úspešne zložili skúšku. Violetta zlyhá, no napriek tomu odchádza do ľudského sveta bez povolenia. Všetko sa pokazí, keď sa kvôli nehode nedokáže vrátiť do sveta víl, a tak je nútená požiadať o pomoc malé dievčatko Maxie. (zdroj: Cinemart)

 

Piatok 20:00 MAYDAY

Žáner: Thriller, Akčný

Pád lietadla bol len začiatok. Pilot Brodie Torrance (Gerard Butler) zachráni svojich pasažierov pred zásahom blesku riskantným pristátím na ostrove zničenom vojnou - zistí, že prežitie pristátia je len začiatok. Keď väčšinu pasažierov zajmú nebezpeční povstalci ako rukojemníkov, jediný, na koho sa Torrance môže spoľahnúť, je Louis Gaspare (Mike Colter), obvinený vrah, ktorého prevážala FBI. Na záchranu cestujúcich bude Torrance potrebovať Louisovu pomoc, pričom zistí, že Louis Gaspare vie prekvapiť.(zdroj: Magicbox)

 

Sobota 20:00 V zajatí mysle

Žáner: Thriller

Detektívi Jake Doyle (Martin Lawrence) a Mary Kelly (Melissa Roxburgh) žiadajú o pomoc uväzneného sériového vraha menom Umelec (John Malkovich), keď začne niekto napodobňovať jeho vraždy. Zatiaľ, čo Mary hľadá stopy v Umelcovej brilantnej, no zvrátenej psychike, s detektívom Doyleom sa nechajú zlákať do diabolskej hry na mačku a myš, kde pretekajú s časom, aby zostali o krok pred Umelcom a jeho napodobiteľom. (zdroj: Continental film)

 

Nedeľa 20:00 Babylon

Žáner: Dráma

Damien Chazelle nakrútil film Babylon o vzostupoch aj pádoch hrdinov filmárskeho šialenstva v dekadentnom Hollywoode dvadsiatych rokov minulého storočia. Nemé filmy ustupujú zvukovým a ich herci aj tvorcovia sa tomu snažia prispôsobiť. Nie všetkým táto zmena vyhovuje. V hlavných úlohách sa predstavia Margot Robbie a Brad Pitt. (zdroj: Cinemart)

 

Sledujte:

Instagram: kino.sala

FB: Kino Šaľa

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/