Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 25.04.2010 - 10:34  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 09:15  //  zobrazené: 1789

05/2010 zasadnutie komisie sociálnej, pre mládež a šport a neziskové organizácie

číslo: 05/2010  |  dátum konania: 22.04.2010

Prítomní: MUDr. Grell, MUDr. Bečár, p. Jaroš, JUDr. Marinčák, Mgr. Šperka,
                 Ing. Vičíková, Mgr. Zozuľáková, 
Neprítomní : RSDr. Gomboš, MUDr. Hikkel, Ing. Galbavá, Mgr. Mika, p. Valent
Ďalej prítomní:  PhDr. Kuklovský, RSDr. Gáll, Mgr. Csikós
Prezenčná listina tvorí prílohu zápisnice.

Zasadnutie zahájila Ing. Zuzana Vičíková, podpredsedníčka komisie, nakoľko MUDr. Jozef Grell, predseda komisie ohlásil neskorší príchod. V úvode rokovania  privítala všetkých prítomných a skonštatovala, že účasť členov tvorí nadpolovičnú väčšinu, čím je zasadnutie komisie uznášania schopné. Uviedla, že jediným bodom programu  je prerokovanie materiálu „ Komunitný plán sociálnych služieb pre seniorov pre roky 2010 – 2015 pre mesto Šaľa. Po úvodnej informácií odovzdala slovo Mgr. Romanovi Csikósovi, externému spolupracovníkovi Rady pre poradenstvo v sociálnej práci.

k bodu č. 2

Mgr. Csikós  uviedol, že cieľom  stretnutia je oboznámiť členov komisie o Komunitnom pláne sociálnych služieb pre seniorov pre  roky 2010- 2015“ pre mesto Šaľa, ktorý až po schválení poslancami v MsZ bude účinný. V úvode informoval prítomných, kto sa na vzniku materiálu podieľal, čo  tento materiál obsahuje. Ďalej uviedol, že je to jedna časť, ktorá je zameraná pre seniorov, ktorí žijú v meste Šaľa. V ďalších častiach sa komunitný plán bude zameriavať na cieľové skupiny ľudí so zdravotným postihnutím, obyvateľov postihnutých resp. ohrozených sociálnym vylúčením a matky s maloletými deťmi. Tento predložený materiál obsahuje komunitné plánovanie sociálnych služieb, vymedzenie cieľa rozvoja služieb pre seniorov, prehľad mapovania existujúcich sociálnych služieb a s nimi súvisiacich služieb v Šali, prehľad potrieb cieľovej skupiny a odporúčanie pre krátkodobý a dlhodobý rozvoj sociálnych a s nimi súvisiacich služieb pre seniorov. Garantom procesu komunitného plánovania je Odbor školstva, sociálnych vecí a kultúry MsÚ Šaľa.
Po oboznámení sa s rozsiahlym materiálom, členovia komisie kládli otázky na predkladateľa materiálu Mgr. Csikósa a riaditeľa Organizácie sociálnej starostlivosti mesta Šaľa Dr. Gálla. Otázky sa týkali hlavne financovania, personálnych záležitosti a cieľov, ktoré komunitný plán obsahuje. Členovia komisie uvedený komunitný plán podporujú, ale vyjadrili obavu, či na vytýčené ciele bude dostatok finančných prostriedkov.
Materiál tvorí prílohu zápisnice.

Hlasovanie: Prítomní: 7, za: 7
U z n e s e n i e  č.  21/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie
a) prerokovala Komunitný plán sociálnych služieb pre seniorov pre mesto Šaľa s víziou rozvoja služieb pre roky 2010 – 2015“,
b) odporúča MsR a MsZ komunitný plán schváliť.

Na záver rokovania predseda komisie sa poďakoval prítomným za účasť a ukončil zasadnutie komisie.