Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 29.03.2012 - 10:11  //  aktualizácia: 29.03.2012 - 10:14  //  zobrazené: 2041

02/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 02/2012  |  dátum konania: 26.03.2012

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. X/1.
Informácia o prvom zasadnutí pracovnej skupiny za účelom tvorby Koncepcie prevencie:       o  zasadnutí pracovnej skupiny informoval PhDr. Marián Šperka. Podrobnejšie oboznámil členov komisie o pripravovanej Koncepcii  na 5 rokov, bude to otvorený materiál , ktorý bude možné aktuálne dopĺňať. Koncepcia bude obsahovať programy a projekty pre zapojenie čo najväčšieho počtu inštitúcií, organizácií, ako aj občanov a mládeže. Administratívne bude Koncepciu spracovávať Mgr. Klaudia Hátašová z CPPP Šaľa. Ďalšie zasadnutie pracovnej skupiny sa uskutoční v apríli s tým, že Koncepcia by mala byť spracovaná do konca júna 2012.  

Uznesenie č. X/2.                                
Poriadok a čistota verejných priestranstiev
Ing.Haládiková informovala o začiatku a pokračujúcom zbere biologicky rozložiteľného odpadu, ako aj o prvých dvoch termínoch jarného upratovania. Posledný termín, kedy sa uskutoční upratovanie v MČ Veča, bude v termíne od 30. marca do 01. apríla.
P. Ladislav Košičár mal pripomienku k poriadku na stanovišti kontajnerov na Ul. Nivy pred Spojenou školou. Skonštatoval, že aj napriek tomu, že je táto lokalita čistená, býva tu často v okolí kontajnerov množstvo rozptýleného odpadu. Je to podľa jeho vyjadrenia aj vplyvom toho že obyvatelia priľahlých rodinných domov sem často prinesú odpad, ktorý ukladajú aj mimo kontajnerov. Navrhuje vybudovať nové stojisko aj v súčinnosti so spoločenstvom VB a NP v činžiakoch v tejto lokalite.
Členovia komisie, p. Mgr. Jozef Varsányi a p. Ing. Jozef Husárik, vyjadrili spokojnosť s doterajšou prácou nového zmluvného partnera mesta pri údržbe zelene, konkrétne pri jarnom vyhrabávaní trávnikov.

Uznesenie č. X/3.
Návrh na zmenu pôsobiska terénneho sociálneho pracovníka
Na návrh člena komisie, p. Mgr. Jozef Varsányiho,  komisia odporúča zriadiť kanceláriu terénneho sociálneho pracovníka v budove  útulku pre občanov bez domova na Partizánskej ulici, namiesto kancelárie, ktorá je využívaná na tieto účely v súčasnosti v budove MsÚ.

Uznesenie č. X/4.
Problematika chovu a držania psov
Predseda komisie, RSDr. Peter Gomboš a p. Ing. Andráši, informovali o prebiehajúcej kontrole zameranej na porovnanie evidencie psov so skutočným stavom Po ukončení terénnych kontrol budú zistenia porovnané s evidenciou MsÚ a v prípade nezrovnalostí prijaté príslušné opatrenia.

Uznesenie č. X/5.
P. Ing. Jozef Husárik informoval prítomných o svojom zistení o prebiehajúcich prácach na výstavbe pravdepodobne parkoviska na zelenej ploche pri oplotení ZŠ J.C. Hronského na Krátkej ulici oproti reštaurácii RICO. Pri týchto prácach došlo aj k likvidácii niektorých drevín. Komisia odporúča MsÚ preveriť skutkový stav a jeho súlad s rozhodnutiami potrebnými pre výstavbu parkoviska ako aj pre výrub drevín.
Uznesenie č. X/6.
P. Ing. Jozef Husárik informoval o dlhodobo odstavených a nepoužívaných osobných automobiloch na Ul. Vlčanskej pri stĺpe na vylepovanie plagátov, ktoré trvalo blokujú parkovacie miesta.  Zástupcovi MsP odovzdal ich ŠPZ. Komisia odporúča MsP kontaktovať  majiteľa týchto vozidiel za účelom ich odstránenia z vereného priestranstva.