Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.09.2020 - 09:00  //  aktualizácia: 10.09.2020 - 09:01  //  zobrazené: 1873

ZŠ J. C. Hronského opeknela, pribudli jej okrasné záhony okolo školy

Učitelia Základnej školy Jozefa Cígera Hronského vysadili pred vchodom a na viacerých miestach v areáli školy trvalky a skrášlili okolie viacerých stromov. Pribudla k nim mulčovacia kôra s okrasným štrkom. Zároveň upravili stojisko na bicykle pred vchodom do školy. Projekt zrealizovali krátko pred začiatkom nového školského roka, s pomocou prispeli aj ďalší dobrovoľníci. 

,,Prvé práce boli spojené s odstránením množstva starého nábytku v priestoroch školy. Pokračovali sme maľovaním rámov násteniek a presadením kvetov na chodbách školy. Potom sme sa presunuli do exteriérov, kde sa zbieral odpad a upravili rozličné časti areálu školy. Pribudli nové záhony okolo stromov i vchodu školy," hovorí zástupkyňa školy Lucia Vrbišťanová. 

Hlavným iniciátorom zmien bola jedna z učiteliek Jana Conklin. ,,Osobne ju podporilo viacero kolegýň z prvého i druhého stupňa. Pomáhali tiež klienti Krízového centra v Šali - ľudia bez domova s vedúcim krízového centra Petrom Gombošom, zástupcovia Mládežníckeho parlamentu, poslanec MsZ Róbert Andráši i jeden rodič so žiakom," dodala Vrbišťanová. 

Základnú školu Jozefa Cígera Hronského minulý rok navštevovalo 421 žiakov, v novom roku ich je o 12 viac.

ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali