Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.08.2020 - 13:35  //  aktualizácia: 11.08.2020 - 14:10  //  zobrazené: 2058

Žiakov budú čakať upravené školské areály

Počas uplynulých týždňov vykonali klienti Krízového centra v Šali rôzne brigády a boli tak prospešní pre mnohé inštitúcie nášho mesta. Minulý týždeň sa pustili do úpravy areálu ZŠ  s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči. Tento areál využívajú na šport nielen žiaci školy, ale aj verejnosť. ,,Pôvodne sa tu malo nachádzať nové multifunkčné ihrisko, takže sme očakávali, že sa tu budú robiť rôzne rekonštrukčné práce a úpravy. Práve preto sme ihrisko neudržiavali až v takom stave ako by sme mali. Vzhľadom k situácii, ktorá momentálne je, sa ihrisko realizovať nebude a preto sme o pomoc požiadali aj ľudí bez domova a spolu s vedúcim Krízového centra v Šali Petrom Gombošom sme zorganizovali takúto brigádu,“ hovorí ešte súčasná riaditeľka ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči Janka Tóthová. Pre vedúceho Krízového centra v Šali Petra Gomboša to bola jedna z posledných brigád, keďže sa rozhodol ukončiť pracovný pomer k 31. augustu 2020 a odchádza do zaslúženého dôchodku. ,,Táto práca bola mojou srdcovou záležitosťou. Samotní klienti chodia za mnou s tým, že im budem chýbať a samozrejme aj oni budú chýbať mne. Mnohým klientom sme pomohli dostať sa do normálneho pracovného režimu,“ hovorí vedúci Krízového centra v Šali Peter Gomboš, ktorého od septembra nahradí jeho kolegyňa Monika Jurík.

Ľudia bez domova urobili na škole mnoho prác. Pokosili areál, okopávali, upravili bežeckú dráhu a tenisový kurt, hrabali a trhali burinu. Brigády sa zúčastnila aj pracovníčka krízového centra Adriána Michaelová. Plné ruky práce mala aj budúca nová riaditeľka ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici Simona Takácsová, ktorá klientom centra varila počas celej týždňovej brigády chutný guláš, perkelt a lečo. ,,Na základe toho, že do školy nastupujem od 1. septembra na pozíciu riaditeľky školy a som bývalá športovkyňa, veľmi mi bolo na srdci zlepšiť areál školy. Chcem sa poďakovať krízovému centru a tým ľuďom, ktorí sem chodia tento týždeň. Sú to fantastickí ľudia, ktorí vedia pracovať,“ hovorí budúca riaditeľka školy Simona Takácsová.  

Tento týždeň sa klienti Krízového centra v Šali opäť presunuli do MŠ 8. mája, kde sa pred necelými dvoma týždňami pustili do odstraňovania starých herných prvkov pre deti, ktoré nahradia nové herné prvky. Po demontáži starých prvkov, prišlo na rad rozbíjanie a vyberanie betónových základov. Tejto brigády sa zúčastnil aj pracovník krízového centra Ladislav Medveczký.

Žiaci zo ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči a detičky z MŠ 8. mája tak nastúpia do vyčistených a upravených vonkajších priestorov.

(DH)