Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.06.2019 - 11:50  //  aktualizácia: 05.06.2019 - 15:57  //  zobrazené: 1465

Veľkoobjemový odpad patrí na Zberný dvor

Aj napriek pravidlám nakladania s komunálnym odpadom sa v Šali stretávame s tým, že veľkoobjemový odpad mnohí obyvatelia nášho mesta vyhadzujú na sídliskách ku kontajnerovým stojiskám. Veľkorozmerné odpady, stavebné odpady a elektroodpady je zakázané ukladať ku kontajnerom. Tieto odpady je potrebné odviesť na Zberný dvor.

Zberný dvor na ulici Fraňa Kráľa pri kotolni je pre Vás k dispozícii od pondelka do piatka od 9 – tej do 17 – tej hodiny. V prípade, že ho počas týždňa navštíviť nestíhate, v sobotu je otvorený od ôsmej do 14- tej hodiny.

Zberný dvor nebezpečných odpadov sa nachádza v sídle spoločnosti SPEKO Šaľa, s. r. o. na Diakovskej ulici. Odpad tam môžete odniesť od 7:30 do 14:30 hod., počas celého pracovného týždňa, od pondelka do piatka.  

Biologicky rozložiteľný odpad z predzáhradiek sa uložiť vedľa kontajnerov môže. Lístie a bylinný odpad sa ale ukladá do vriec a konáre je potrebné postrihať a poviazať.

Zmesový komunálny odpad zo sídlisk sa zbiera 3 krát týždenne a to v pondelok, stredu a piatok. Čo sa týka triedeného odpadu, papier sa vynáša vždy v utorok, sklo 1 krát za 3 týždne. Plasty, kovy a viacvrstvové kombinované materiály sa zbierajú spolu do kontajnera, ktorého vývoz je vždy v utorok.

Bližšie sa na pravidlá nakladania s komunálnym odpadom na sídliskách pozrite do prílohy. V prílohe nájdete aj pravidlá nakladania s komunálnym odpadom pre rodinné domy a aj sídliská vo Veči.

Veríme, že už nebudeme pri kontajneroch na sídliskách vidieť veľkorozmerné odpady, ktoré patria na Zberný dvor. Nielen že ide o tzv. čiernu skládku, ktorá môže byť sankcionovaná, ale špiníme si tak životné prostredie pri svojich príbytkoch.

 

 

(dh)

Prílohy

Sídlisko Veča

(docx - 71.67 kB)
Rodinné domy

(docx - 71 kB)