Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 05.06.2018 - 09:25  //  aktualizácia: 05.06.2018 - 14:02  //  zobrazené: 2064

Veľká radosť malých rybárov

Deň detí mohli osláviť detičky aj pri Váhu s udicou. Rybárske preteky pre deti a mládež sa konali uplynulý víkend. Chytať rybky prišlo viac ako 50 detí.

Šalianska strana Váhu sa v sobotu ráno zaplnila malými rybármi. Prišlo ich až 52 priamo zo Šale a okolitých obcí. Na ich úlovky sa prišiel pozrieť aj primátor Šale Jozef Belický. Spolu s organizátorom Petrom Hollým z Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Šali sledovali, komu sa ako darí. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – najväčšia ryba a najväčšie množstvo chytených rybičiek. Napriek súťažnému nádychu podujatia nikto domov neodišiel bez medaile. Najväčšiu rybu sa podarilo uloviť dievčatku, chytila 600 gramového kapra! Deti si váženie rybiek doslova žiadali, boli zvedaví, čo sa im podarilo chytiť. Po ich odvážení s nimi utekali späť k vode, aby ich čo najskôr mohli pustiť do ich prirodzeného prostredia, do Váhu.

A tu sú výsledky súťaže:

1. Veronika Žolnaiova, najväčšia ryba: kapor 600g

2. Alex Forro, najväčšia váha rýb: 2085g

3. Adelka Papayová, druhá najväčšia váha rýb: 1940g

Podujatie má už niekoľkoročnú tradíciu, pod záštitou primátora mesta sa konali tretíkrát. Rybárske preteky finančne podporilo mesto Šaľa.

 

(ek, foto: P. Hollý)

  • víťazka Rybárskych pretekov 2018 - kapor, 600 gramov