Domov   >  Kultúra
publikované: 05.10.2023 - 10:15  //  aktualizácia: 05.10.2023 - 10:27  //  zobrazené: 637

Večiansky klub dôchodcov založili pred 40-timi rokmi

Večania mali v stredu 4. októbra veľký deň. Oslávili 40. výročie založenia tunajšieho klubu dôchodcov, ktorý pred niekoľkými rokmi premenovali na klub seniorov. Ich sviatok prišla spestriť aj najmladšia generácia, škôlkari z MŠ Hollého. Riaditeľka škôlky sa seniorom tiež prihovorila a zaspomínala na staré časy, kedy v minulosti členovia klubu organizovali brigádu, robili spolu zabíjačky, čistili črevá pri artézskej studni a podobne. 

Seniori spomínajú na časy staré aj prostredníctvom starých fotiek, chvíľami majú úsmev na perách, aj slzy v očiach.

Zaželať im prišla aj viceprimátorka Danica Lehocká, ktorá si na znak obdivu ich činnosti už predčasne, symbolicky vypýtala prihlasovací lístok do ich čiperného klubu. "Tento klub žije úžasným tempom a akcie, ktoré robia, sú naozaj pozoruhodné. Tí členovia pred 40-timi rokmi prišli možno ešte o paličky a boli to naši zlaté babičky a deduškovia. Ale tie dnešné nabudené dámy, ktoré sem chodia, idú s dobou a sú svieže, držia sa v kondícii aj vďaka týmto aktivitám, ktoré tu zažívajú," potešila ich viceprimátorka svojimi slovami. Ďakovný list za 40 rokov fungovania klubu prišiel odovzdať viceprimátor Róbert Tölgyesi.

Riaditeľ Organizácie sociálnej starostlivosti v Šali Ľubor Gáll prišiel členkám večianskeho klubu dôchodcov popriať k 40. výročiu založenia klubu, nakoniec sa gratulácie a prianí dočkal on sám. K jeho životnému jubileu mu zagratulovala vedúca klubu Iveta Hučková.

 

(ek)