Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.02.2021 - 15:38  //  aktualizácia: 04.02.2021 - 19:11  //  zobrazené: 1543

V stredu sa uskutočnil prvý zber kuchynského odpadu

Dňa 03. februára sa uskutočnil prvý zber kuchynského odpadu. Prinášame prvé poznatky, výsledky a fotodokumentáciu z  tohto zberu.

Obyvatelia, ktorí využili možnosť zbierať kuchynský odpad,  až na veľmi malé výnimky, správne pochopili, čo patrí do hnedých zberných nádob. Vo väčšine z nich bol odpad, ktorý tam patrí. V stredu sa takto vyzbieralo 0,74 ton kuchynského odpadu. Presné čísla budeme postupne zverejňovať počas celého trvania pilotnej fázy.

Zatiaľ nebola využitá celá kapacita zberných nádob, čo je vidieť aj z fotografií, ktoré boli vyhotovené tesne pred zberom.  Veríme, že sa zber len rozbieha a že postupne sa do neho zapojí čo najviac obyvateľov sídliska.

 V niektorých nádobách sme našli napr. plastové fľaše, tetrapackové obaly, plastové vrecká a pod. Touto cestou by sme chceli znova upriamiť pozornosť dotknutých obyvateľov na doručené letáčiky, kde sú popísané zbierané odpady a aj tie, ktoré do hnedých zberných nádob nepatria. Tieto informácie sú aj na vrchnáku každej zbernej nádoby. Zverejňujeme ich aj pri tomto príspevku. Z pohľadu ďalšieho spracovania tohto odpadu je totiž potrebná, čo najväčšia čistota bez prímesí iných odpadov.

(DH)