Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.12.2016 - 11:26  //  aktualizácia: 08.12.2016 - 11:43  //  zobrazené: 2776

V Šali pribudli kontajnery na elektroodpad

Mesto Šaľa sa stalo jednou z prvých samospráv, ktoré ekológiu v meste povýšili na ešte vyššiu úroveň. V Šali pribudli kontajnery na malý elektroodpad. Takúto službu majú občania k dispozícii od konca novembra len v dvoch ďalších mestách Slovenska.

Dnešným dňom (08. decembra 2016) pracovníci spoločnosti ASEKOL SK s.r.o rozmiestnili na šiestich lokalitách v Šali a jej mestskej časti Veča červeno-biele kontajnery na triedený zber elektroodpadu, akumulátorov a batérií. Tri kontajnery pribudli vo Veči na uliciach Dóžovej vedľa kultúrneho strediska, na Hollého na stojisku kontajnerov pred ZŠ J. Hollého a v stojisku kontajnerov oproti predajni MIK. Pracovníci teraz rozmiestňujú ďalšie tri červeno-biele kontajnery v Šali: na ulici SNP pri OC LUX, na Vajanského ulici za činžiakom na Hornej a na Mostovej v priestore oploteného stojiska. V najbližších dňoch pribudnú v Šali posledné tri kontajnery. Tie môžete očakávať na ulici B. Němcovej vedľa kruhového objazdu, na Kukučínovej pri kotolni Menert a na Novomeského ulici v neohradenom stojisku.

Do stacionárnych kontajnerov s bubnovým vhadzovacím otvorom a schránkou na batérie a akumulátory môžu občania okrem iného vhadzovať rádiá, telefóny, videokamery, menšie elektrické náradie, kalkulačky a podobne – v zásade všetky drobné veci, ktoré sú v domácnostiach využívané na elektrinu. Občania mali doteraz možnosť odovzdávať elektroodpad v predajniach elektroniky alebo v zberných dvoroch, nové kontajnery ale túto službu domácnostiam priblížia omnoho viac. Zároveň predpokladáme aj zvýšený zber elektroodpadu, ktorý predtým mnohokrát končil aj v komunálnom odpade. Ako informovala Ing. Haládiková z referátu životného prostredia MsÚ, občania mesta dostanú v dohľadnom čase podrobné informácie o zbere drobného elektroodpadu, o ktorých budeme už čoskoro informovať práve tu, spoločnosť ASEKOL SK s.r.o zároveň zabezpečí roznos letákov.

Okrem elektromobilov pre mestskú políciu, ktoré sme zaviedli koncom októbra 2015 ako prvá samospráva na Slovensku, tak v trende ekológie naďalej pokračujeme. Ako sa vyjadril aj primátor Jozef Belický, dlhé roky sa v Šali zaužíval zastaraný spôsob separácie a zberu odpadu, čo sme sa rozhodli radikálne zmeniť. Okrem kontajnerov na elektroodpad mesto v priebehu nového roka pripravuje ďalšie zmeny v triedení odpadu, o ktorých Vás budeme informovať, okrem toho snahou mesta je pre potreby mestskej autobusovej dopravy zakúpiť moderný ekologický elektrobus – opäť ako jedna z prvých samospráv na Slovensku. Záujmom mesta sú tak aj investície do ekológie, čo by malo byť v krátkej budúcnosti štandardom nielen väčších miest. Veríme, že Šaľania možnosť odovzdávať elektroodpad patrične ocenia a využijú.

 

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Kontajner vo Veči na ulici Dóžovej vedľa kultúrneho strediska
  • Kontajner na triedený zber drobného elektroodpadu oproti predajni MIK
  • Kontajner na ulici Hollého na pred ZŠ J. Hollého