Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.02.2021 - 14:50  //  aktualizácia: 25.02.2021 - 14:52  //  zobrazené: 6845

V Šali bude od 1. marca 2021 fungovať aj PCR odberové miesto

V súčasnosti sa v Šali nachádza 10 mobilných odberových miest na testovanie ochorenia COVID-19 antigénovými testami. Od pondelka 1. marca 2021 bude v Šali fungovať nové pracovisko, ktoré bude vykonávať PCR testy. Šaľania kvôli PCR testu už nebudú musieť dochádzať do Galanty, Nitry alebo do iných miest. Toto pracovisko bude patriť medzi málo pracovísk na Slovensku, kde sa občania budú môcť otestovať aj formou kloktania.

PCR odberové miesto sa bude nachádzať v Kultúrnom dome vo Veči a bude fungovať od pondelka do piatku v čase od 9.00 do 16.00 hod. Testovať sa bude dať výterom alebo kloktaním.

Objednávanie na PCR testy bude prebiehať klasicky cez korona.gov.sk, kde bude občanom po prihlásení pridelený COVID-19-PASS s presných dátumom a časom odberu, tak ako na iných miestach s PCR testovaním na Slovensku. PCR testovanie je spoplatnené, platiť sa bude dať vopred aj na mieste – v hotovosti i kartou. V prípade, že ste boli v kontakte s pozitívnou osobou alebo máte príznaky, vám môže byť test spravený bezplatne. Všetky informácie nájdete na korona.gov.sk.

Prevádzkovateľ mesto informoval aj o tom, že tu pravdepodobne nasadia aj novú metódu testovania, a to PCR testovanie zo slín. Cez korona.gov.sk si občania pri objednaní na PCR test môžu vybrať, akou metódou sa chcú otestovať.

(DH)