Domov   >  Kultúra
publikované: 14.06.2022 - 16:42  //  aktualizácia: 14.06.2022 - 16:52  //  zobrazené: 2386

V Šali bude koncert pre Ukrajinu, vystúpia aj Ukrajinky

Známe ukrajinské speváčky prídu do Šale, aby potešili odídencov zo svojej domoviny, ale aj širokú verejnosť. Koncert bude mať benefičný rozmer, pozývajú aj každého, kto chce pomôcť. Vyzbierané financie poputujú do Ukrajiny na charitatívnu pomoc.

Kateryna Buzhynska je vo svojej rodnej krajine známa umelkyňa. Svojim spevom očarila aj na viacerých medzinárodných súťažiach. Svojim talentom príde potešiť aj popová speváčka Tetyana Dokanina. Známa je aj svojou účasťou v televíznej speváckej súťaži Voice of the country. Je víťazkou mnohých ocenení televízneho festivalu Hit roka. Získala aj čestné ocenenia „Magic Power of Ukraine“. Kateryna je na Ukrajine známa aj svojou charitatívnou činnosťou pre deti. Program spestrí aj Alla Dumitrash, ktorá pochádza z nášho partnerského mesta Mohyliv Podolskyj. Je učiteľkou spevu na miestnej umeleckej škole. V týchto ťažkých časoch našla so svojim vnúčikom dočasné útočisko v Šali. Na znak solidarity a súdržnosti vystúpi na charitatívnom koncerte aj šaliansky folklór, súbor Šaľan odprezentuje dve samostatné pásma.

Koncert sa bude konať 26. júna 2022 v Dome kultúry Šaľa o 16-tej hodine. Svojou účasťou pomôžete našim susedom v týchto neľahkých časoch.

(ek)