Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.03.2022 - 19:51  //  aktualizácia: 06.03.2022 - 19:58  //  zobrazené: 1257

Solidarita Šaľanov bez hraníc

❤STE ÚŽASNÍ❤
Celý víkend sme sa nezastavili - vy, ktorí ste nosili veci na darovanie pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou. A nezastavili sme sa ani my, kolegovia z Msú Šaľa, z MsKS v Šali a dobrovoľníci rôznych organizácií. Dnes vytriedili a pobalili veci podľa druhu, veľkosti, jednoducho z množstva nazbieraných vecí sa stal prehľadný "veľkosklad".
Zajtra tomu bude týždeň, že sme rozbehli zbierku materiálnej pomoci a vyzerá to tak, že všetkého potrebného je v tejto chvíli dostatok. Priestory, v ktorých sme zbierku pôvodne rozbehli, sa zaplnili a pokračovala v ďalších priestoroch Kultúrneho domu vo Veči. Zbierka bude aj v ďalších dňoch, no od zajtra bude témou krízového štábu aj to, kedy a ako vyrazí vaša pomoc na cestu k adresátom. Niečo pôjde do šalianskych ubytovní pre takmer 30 ľudí z Ukrajiny, ktorí hľadajú bezpečie v našom meste, ostatné pôjde pre asi 2000 utečencov do nášho partnerského mesta na Ukrajine.

Dnes sme sa dozvedeli, že v najbližších hodinách príde do Šale Ukrajinka so 4-mesačným bábätkom. Hoci sa podmienky na ubytovni nedajú porovnať s domovom, maminu s bábätkom bude čakať na izbe všetko potrebné k dôstojnému prebývaniu. Do pár hodín sme zohnali darcu detskej postieľky, takmer nového kočíka s fusakom a samozrejmosťou sú plienky, vlhčené obrúsky, potrebné krémiky. 
Aj toto sme MY, ste VY, ŠAĽANIA. ĎAKUJEME.

 

(EK)