Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 05.05.2017 - 08:14  //  aktualizácia: 05.05.2017 - 08:45  //  zobrazené: 2418

Šaliansky architekt nominovaný v prestížnej ankete

Už po jedenástykrát sa 25. mája 2017 budú odovzdávať ocenenia ASB GALA tým najlepším z oblasti architektúry, stavebníctva a developmentu, či už osobnostiam, alebo firmám. V spolupráci s nominačnou komisiou a pod záštitou najvýznamnejších odborných inštitúcií sa pripravil zoznam tých najlepších v každej kategórii, z ktorých v tajnom hlasovaní vybrala nominačná komisia v každej kategórii päť nominovaných. V kategórii ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva 2017 bol tento rok nominovaný aj známy architekt Ing. arch. Imrich Pleidel.

Z nominovaných osobností a subjektov širokospektrálna odborná porota (do ktorej sa pozýva niekoľko stoviek významných predstaviteľov slovenského stavebníctva, architektúry, zástupcov štátnej a miestnej samosprávy, ako aj zástupcov odborových združení a komôr), vyberie v jarnom hlasovaní víťazov. O svojom víťazovi však môžete rozhodnúť aj vy! Víťaz s najvyšším počtom hlasov získa v každej kategórii Cenu verejnosti.

Hlasujte tu: https://www.asbgala.sk/verejnost/osobnost za Ing. arch. Imricha Pleidela.

Záštitu nad súťažou prevzal napríklad aj Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky či Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Ing. arch. Imrich Pleidel je predseda Slovenskej komory architektov. Od jej vzniku v roku 1992 pôsobil ako autorizovaný architekt v slobodnom povolaní a od roku 2009 vedie spoločnosť PLEIDEL ARCHITEKTI s.r.o. Je autorom a spoluautorom mnohých projektov v oblasti bytovej a občianskej výstavby, verejných priestorov, záhradnej a krajinnej architektúry. Je tiež spracovateľom viacerých územnoplánovacích dokumentácií miest, obcí a zón. V rokoch 2004, 2006 a 2008 boli realizované architektonické diela pod jeho vedením nominované na Cenu Slovenskej komory architektov za architektúru CE.ZA.AR v kategórii exteriér. V rokoch 2001 - 2006 pôsobil ako zmluvný mestský architekt v Šali. V súčasnosti naďalej vykonáva pre mesto Šaľa poradenskú a expertíznu činnosť v oblasti urbanizmu, územného plánovania a architektúry.

Jeho prácu si môžete pozrieť tu: http://www.pleidel-architekti.sk/?page=photos-Byt__domy_Kr__ovsk_-1

 

zdroj: https://www.asb.sk/asb-gala/

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/