Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 29.03.2021 - 08:59  //  aktualizácia: 29.03.2021 - 09:00  //  zobrazené: 1842

Šalianska ZŠ J. C. Hronského pripravila Deň otvorených dverí online

Základná škola Jozefa Cígera Hronského na Krátkej ulici v Šali vymyslela ďalšiu originálnu aktivitu. Keďže deň otvorených dverí, ktorý tradične chystá pred zápisom nových prvákov, pre pandémiu zorganizovať nemôže, našla spôsob, ako sa predstaviť rodičom a ich ratolestiam. Ruku k dielu pridali samotní žiaci, ktorí pripravili pozvánku do školy sériou videí. K dispozícii sú na YouTube kanáli.  

„S prvotným nápadom prišla učiteľka Jana Conklin, ten sme však nevedeli zrealizovať, keďže deti sa vzdelávali dištančne a v škole sme ich nemali. Nevzdali sme sa a hľadali spôsob, ako jej nápad napriek tomu zrealizovať. Výsledkom je niekoľko videí, v ktorých našu školu predstavujú samotní žiaci. Videá sa nám podarilo natočiť len vďaka našim šikovným žiakom, ochotným rodičom a kolegom," hovorí jedna z učiteliek Jana Nosková. Dodala, že videá sú určené najmä pre rodičov predškolákov, keďže tí vyberajú školu. „Pozývame ich k tomu, aby ich svojim deťom doma pustili," uviedla Jana Nosková. 

Videá je možné nájsť na YouTube kanáli ZŠ J. C. Hronského https://www.youtube.com/channel/UCZqFzElNbotNhi2czSB0Zhw 

Zápis do Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v Šali bude v dňoch 12. - 14. apríla 2021 elektronicky cez elektronickú prihlášku, ktorú rodičia nájdu na stránke školy https://zskrsala.edupage.org/register/ alebo osobne v priestoroch školy od 12. do 14. apríla 2021 (od 13:00 do 15:30) bez prítomnosti dieťaťa. Základnú školu celkovo navštevuje 439 žiakov. Bližšie informácie získajú rodičia budúcich prvákov na adrese: zsjchronskeho@gmail.com alebo telefonicky na telefónnom čísle 031 7705811.

ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali