Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 02.12.2020 - 14:40  //  aktualizácia: 02.12.2020 - 17:41  //  zobrazené: 3151

Rekonštrukčné práce na Kultúrnom dome v Šali môžu začať

Po všetkých administratívnych úkonoch spojených s jednotlivými kontrolami procesu verejného obstarávania a po doručení poslednej pozitívnej správy z kontroly sa môžu rekonštrukčné práce na Kultúrnom dome v Šali začať.

Dňa 1. decembra 2020 sa uskutočnilo odovzdanie staveniska v rámci rekonštrukcie Kultúrneho domu v Šali, a to tak časti exteriéru v rámci projektu ,,Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu Šaľa," ako aj v rámci interiéru. Objekt bol odovzdaný zhotoviteľovi stavebných prác spoločnosti Menert spol. s.r.o. Odovzdania staveniska sa okrem zástupcov zhotoviteľa a zástupcov mesta, zúčastnil aj projektant Ing. J. Draškovič a stavebný dozor Ing. J. Popaďák.

Predmetom projektu ,,Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu Šaľa" spolufinancovaného z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu je výmena zasklenej fasády, vonkajších výplní okien a dverí, zateplenie murovaných a betónových obalových častí fasády, rekonštrukcia strechy a doplnkových konštrukcií strechy, vytvorenie vstupu pre imobilných do kultúrneho domu. Na výdavky týkajúce sa exteriéru mesto získalo nenávratný finančný príspevok v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia vo výške vyše 779 tis. eur. V rámci neoprávnených výdavkov sa bude riešiť v súvislosti s riešenou fasádou rekonštrukcie terasy a balkóna.

Stavebné práce v interiéri budovy sa budú týkať priestorov estrádnej sály, kinosály a vstupných priestorov spájajúcich tieto dve sály. Vybuduje sa toaleta pre imobilných pri kinosále. Na výmenu sedačiek v rámci kinosály boli mestu schválené prostriedky z Audiovizuálneho fondu vo výške 37 000 eur.

Celkové výdavky spojené s rekonštrukciou interiéru a exteriéru objektu budú vo výške vyše 3.7 mil. eur. Podstatnú časť teda financuje mesto Šaľa z vlastných zdrojov vo forme 4 ročných splátok resp. úverových zdrojov.

Stavebné práce na kultúrnom dome by mali byť ukončené do konca septembra 2021. Následne prebehne kolaudácia.

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie vo výške 85% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

  • odovzdanie staveniska
  • vizualizácia Kultúrneho domu v Šali