Domov   >  Kino
publikované: 02.07.2024 - 09:45  //  aktualizácia: 02.07.2024 - 09:59  //  zobrazené: 130

Program kina (3.7.-7.7.2024)

Program kina

Streda 20:00 Tiché miesto: Prvý deň

Žáner: Horor

Násilie

Strach

Sam (držiteľka Oscara Lupita Nyong’o) sa pôvodne vybrala do New Yorku na jednodňový výlet. Keďže niektorí ľudia majú ozajstnú smolu, vybrala si deň, keď prileteli. Mimozemšťania podobní obrovskému hmyzu okamžite začali dávať ľuďom najavo, že je len otázkou času, kedy prestanú byť pánmi tvorstva. Tí, ktorým sa podarilo prežiť prvú vlnu útokov, zistili, že jedinou ochranou pred votrelcami je zachovať úplné ticho. Z New Yorku sa stane obrovská pasca, z ktorej sa každý snaží čo najrýchlejšie a najtichšie uniknúť. Sam sa spojí s Ericom (Joseph Quinn), cudzincom, na ktorého náhodne narazí, v snahe ukryť sa a vydajú na cestu von z najhlučnejšieho miesta na zemi. Vo dvojici je to zdanlivo jednoduchšie, avšak hrozí, že vám unikne nejaké slovo, do niečoho narazíte, niečím zarachotíte… A oni čakajú. “Keď ste rodina, prirodzene sa snažíte držať spolu a zostať spolu,” hovorí hviezda filmu Lupita Nyong’o o hrdinoch predchádzajúcich dvoch dielov, o rodine Abbottovcov, ktorá sa snaží prežiť na odľahlej farme. “V tomto filme je to presne naopak. Máme tu sólistov, ktorých spojila globálna katastrofa. Ako budú medzi sebou komunikovať, keď sa nedokážu dohovoriť ani tým najjednoduchším spôsobom? Ako vymyslia plán prežitia?” kladie otázky, na ktoré odpovie až film. (Cinemart)

 

Šrvrtok, sobota, nedeľa 20:00 Zápisník alkoholičky

Žáner: Dráma

Násilie

Strach

Závislosť

 

Aké ľahké je podľahnúť závislosti, aké ťažké si ju pripustiť a potom sa z nej dostať? Zápisník alkoholičky je úprimnou filmovou spoveďou abstinujúcej alkoholičky a nemoralizujúcim pohľadom na to, ako pijú ženy. Rovnako ako v Úsmevoch smutných mužov v ňom režisér Dan Svátek vychádza zo skutočného príbehu a zachytáva nielen pád na spoločenské dno, ale aj momenty, ktorým sa nejde nezasmiať. V hlavnej úlohe exceluje Tereza Ramba. Film Zápisník alkoholičky režiséra Dana Svátka sa vracia k téme pitia a alkoholu. Tentoraz z pohľadu ženskej závislosti. A rovnako ako v prípade tragikomédie Úsmevy smutných mužov, ktorá vznikla podľa autobiografického bestselleru Jozefa Formánka, vychádza zo skutočných zážitkov. Tie na svojom blogu Zápisník alkoholičky zdieľala Michaela Duffková, ktorá za svoju autentickú spoveď získala cenu Magnesia Litera. V hlavnej úlohe podáva strhujúci herecký výkon Tereza Ramba. Ďalej hrajú Miloslav König, Martin Finger, Miroslav Hanuš, Jan Plouhar, Oskar Hes a Barbara Lukešová. Mladá, krásna a úspešná žena sa vydá, stane sa mamičkou a plánuje si budúcnosť. Vlastne jej nič nechýba, občas si dá jeden pohárik, niekedy aj dva. A potom už naozaj posledný. Až sa zrazu ocitá úplne na dne. Aké ťažké je problém s pitím si priznať?  (Bontonfilm)

 

Piatok, sobota, nedeľa 18:00 Ja, Zloduch 4

Žáner: Animovaný

Najslávnejší animovaný zloduch sa vracia! Vo štvrtom pokračovaní série Ja, zloduch, sa bývalý majster zločinu, dnes elitný člen Proti-zlodušskej musí postaviť dlhoročnému nepriateľovi, ktorý utiekol a zároveň zvládnuť a ochrániť rozrastajúcu sa rodinu. (Cinemart)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/