Domov   >  Kino
publikované: 02.04.2024 - 11:11  //  aktualizácia: 02.04.2024 - 11:48  //  zobrazené: 345

Program kina (3.4.-6.4.2024)

Program kina (3.4.-6.4.2024)

 

Streda 18:00 Godzilla a Kong: Nová Ríša

Žáner: Sci-fi, Akcia, Dobrodružný

Násilie

Epická bitka pokračuje! Filmový Monsterverse sa rozrastá o pokračovanie explozívneho súboja medzi Godzillou a Kongom úplne novým dobrodružstvom, ktoré postaví všemocného Konga a obávanú Godzillu proti kolosálnej neobjavenej hrozbe ukrytej v našom svete, ktorá ohrozuje ich existenciu - a tiež našu vlastnú. Film odhalí históriu týchto titánov a ich pôvod, rovnako ako aj tajomstvá Dutej Zeme a ďalších miest, pričom odhaľuje mýtickú bitku, ktorá pomohla sformovať tieto výnimočné bytosti a navždy ich spojila s ľudstvom. (Continental film)

 

Streda 20:00 Semmelweis

Žáner: Dráma

StrachNásilieNahota

Dnes si ho pamätáme ako legendu: odvážny a nemilosrdný, muž plný vedomostí a túžby po pravde. Nie nadarmo ho nazývajú záchrancom matiek. V jeho vlastnej dobe sa však naňho pozeralo úplne inak. Ostatní uhorskí lekári, s ktorými pracoval na viedenskej pôrodníckej klinike, ho považovali za šialenca: nezaujímali ho pôžitky cisárskeho mesta, žil len pre svoju prácu. Rakúski lekári ho považovali za neznesiteľne násilníckeho: mal na zreteli len jeden cieľ, zdravie matiek, ktoré mu boli zverené do starostlivosti, a v záujme tejto posvätnej veci prekračoval všetky hranice, porušoval všetky pravidlá. A pre svojho šéfa, prednostu kliniky, bol živým, nepríjemným svedomím: ak bola totiž teória doktora Semmelweisa pravdivá a pôrodníci šírili chorobu, ktorá zabila toľko žien, potom boli všetci vrahovia... A po jeho boku pracovala pôrodná asistentka, ktorá v ňom videla to, čo nikto iný: človeka, ktorý chcel lásku a pokoj. Semmelweis.  (Vertigo distribution)

 

Štvrtok 18:00 Expedičná kamera

Žáner: Dokument

Expedičná kamera je filmový festival, ktorý už od roku 2009 prináša do kín tie najlepšie cestovateľské a dobrodružné filmy z medzinárodnej aj domácej produkcie. Výpravy do vnútra džungle aj púšte, neuveriteľné výkony na skalách, plavby cez oceány aj po divokých riekach, adrenalínové šialenstvo, návštevy domorodých kmeňov, stovky ubehnutých kilometrov aj putovaniach na dvoch kolesách, outdoorové hviezdy i neznámi cestovatelia, to všetko môžte zažiť na festivale.

Filmy: Lezci – nový film s Adamem Ondrou- 27 minút , Javari- 57 minút,  Pionieri- 33 minút,  Nasledovanie správnej cesty- 20 minút,  Expedícia Ganga: Vávrova výzva- 18 minút,  Stratené momenty- 25 minút,  Objavovanie Patagónskej Rio Blanco- 12 minút

 

Piatok 17:30 Kung Fu Panda 4

Žáner: Animovaný

Legendárny kung-fu bojovník Po si myslel, že konečne bude môcť v pokoji odpočívať v Údolí pokoja a chrumkať svoje obľúbené knedle. Na obzore sa však črtá nový nepriateľ, oveľa nebezpečnejší, akí tí, ktorým doteraz čelil.  (Cinemart)

 

Piatok a sobota 20:00 Smršť

Žáner: Thriller, Mysteriózny

NásilieStrach

Hlavným hrdinom filmového príbehu je forenzný psychológ Martin Lang (Tomáš Maštalír), ktorý prichádza spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do kúpeľov v horách. Ďaleko od civilizácie si chcú oddýchnuť a pokúšajú sa zachrániť vzťah. Prechádzajú vážnou partnerskou krízou, ktorá pramení z hlboko ukrytej traumy, a tento pobyt je pre nich ultimátom – buď svoje problémy prekonajú, alebo sa každý vyberie vlastnou cestou. Kolobeh rutinných dní však naruší príchod tajomnej zásielky – balíka s dôkazovým materiálom z vyšetrovania tragického prípadu. Odosielateľom je Langov kolega, psychológ. Ten od neho potrebuje pomoc v prípade známom ako „jazda smrti“, na konci ktorého boli štyria mŕtvi. Lang sa spočiatku zdráha, ale postupne podľahne neznámej sile, ktorá ho k prípadu priťahuje. Filip Veselovský, jeho kamarátka Nina a jej partner, policajt Gabo v jeden večer nastúpili do auta. Po jazde, ktorej trasa nedávala zmysel, auto zastalo na pumpe. Nina natankovala a jeden z mužov ju zastrelil. Šofér okamžite vyrazil smerom do lesov a po chvíli v plnej rýchlosti prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim autom. Ľudia v ňom boli na mieste mŕtvi rovnako ako Gabo. Ten však zomrel ešte predtým, guľkou do hlavy. Veselovský vyviazol s ťažkými zraneniami a teraz čelí obvineniu z viacerých trestných činov vrátane vraždy. Hrozí mu dvadsaťpäť rokov vo väzení, ale on tvrdí, že je nevinný. Snaží sa vyšetrovateľov presvedčiť, že bol k tomu prinútený a vinu a na tomto zločine nesie halný vietor...  (Bontonfilm)

 

Sobota 17:00 Domáce príšerky

Žáner: Animovaný

Vedeli ste, že vo vašom dome žije niekto bez toho, aby ste ho videli? Elfinovia sú malé chlpaté príšerky, ktoré udržiavajú v každom dome pokoj a harmóniu. Ich úlohou je premeniť váš dom na domov. Finnick nie je ako všetci ostatní Elfinovia. Zdá sa, že z každého, kto sa nasťahuje do jeho domu, si len robí žarty a snaží sa ich z domu vyhnať. Všetko sa ale zmení, keď sa do domu príde Christine s jej rodinou, ktorá Finnicka odhalí. Keď sa ale v meste začnú diať čudné veci, Finnick a Christine, ktorí sú tak odlišní, sa budú musieť spojiť a spolupracovať, aby vyriešili všetky záhady a zachránili mesto! (Continental film)

 

Sledujte: 

Facebook: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/