Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.08.2022 - 17:49  //  aktualizácia: 29.08.2022 - 19:48  //  zobrazené: 1563

Pripomenuli sme si 78. výročie SNP

Výročie Slovenského národného povstania je príležitosťou vrátiť sa v mysli do minulosti a pokloniť sa pamiatke všetkým, ktorí sa obetovali za našu slobodu. 78. výročie SNP sme si pripomenuli aj v Šali. 

Pri pamätníku na Dolnej ulici v Šali sa zišla široká verejnosť, aby vzdala úctu tým, ktorí obetovali to najcennejšie. Česť ich pamiatke. Verejnosti, ktorá sa zúčastnila v hojnom počte, sa prihovoril primátor Jozef Belický. Zdôraznil potrebu, obzvlášt v tejto dobe, neustále si pripomínať hodnoty akou je sloboda. Následne s viceprimátorkou Danicou Lehockou položili k pamätníku veniec. Uctiť si pamiatku účastníkov a obete SNP prišiel aj prednosta Okresného úradu v Šali Dionýz Solár, niektorí poslanci mesta, členovia Zväzu protifašistických bojovníkov a verejnosť. Ďakujeme členom ZPOZ-u a tiež členom Denného centra seniorov č. 2, že každoročne prispievajú k dôstojnosti tejto spomienkovej udalosti. 

Ozbrojené povstanie slovenského domáceho odboja počas druhej svetovej vojny proti vstupu Nemecka na územie vojnovej Slovenskej republiky sa začalo práve v tento deň, 29. augusta v roku 1944.

 

(EK, foto MČ)