Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.10.2019 - 17:53  //  aktualizácia: 12.10.2019 - 18:15  //  zobrazené: 2137

Primátor Šale nahliadol do sveta malých vedcov a technikov

Centrum voľného času v Šali otvorilo 1. októbra 2019 Detský svet vedy a techniky. Primátor Šale Jozef Belický sa kvôli pracovným záležitostiam otvorenia nemohol zúčastniť. Pri najbližšej možnej príležitosti neváhal a okamžite nahliadol do sveta šalianskych detičiek, ktorých zaujíma veda a technika.

Riaditeľ CVČ Michal Malárik a pracovníčky CVČ Alena Demková a Iveta Demková, na úvod primátorovi Šale predstavili detský svet prostredníctvom pripravenej prezentácie. V rámci nej sa poďakovali mestu Šaľa za hlasovanie a pomoc na projekte, vďaka ktorému sa CVČ podarilo získať finančné prostriedky na obnovu tohto detského sveta. ,,Veľmi dobre si na to pamätám, osobne som za tento projekt hlasoval každý deň,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický, ktorý takéto aktivity pre deti naplno podporuje.

Po malej diskusii o rôznych možnostiach a návrhoch ako deťom ešte viac zatraktívniť ich detský svet, sa primátor Šale presunul do miestnosti, v ktorej sa to všetko odohráva. Od programovania počítačových hier, cez stavanie a riadenie malých robotov, stavanie lega a mnohých ďalších aktivít, o ktoré sa šalianski malí vedci a technici zaujímajú.

Pred pár rokmi chodilo na tento krúžok 8 detí a teraz ich je takmer 80. ,,Teší ma ako sa počet detí respektíve záujemcov o vedu a techniku zvyšuje, keďže moderná technológia je v dnešnej dobe všade okolo nás. Som veľmi rád, že niečo takéto máme práve v Šali, keďže tento krúžok navštevujú deti nielen z nášho mesta, ale prilákal i deti z okolitých obcí,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický.

Článok a fotografie z otvorenia Detského sveta vedy a techniky si môžete pozrieť tu:

https://sala.sk/clanok/detsky-svet-vedy-a-techniky

(DH)