Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.12.2021 - 13:05  //  aktualizácia: 06.04.2022 - 07:22  //  zobrazené: 6448

Predstaničný priestor: Šaľa získala milióny na rekonštrukciu

Dlhoročný sen Šaľanov sa stane skutočnosťou! Predstaničný priestor prejde obrovskou zmenou, ktorú podporilo ministerstvo sumou 5, 5 milióna eur.

Vedenie mesta včera dostalo rozhodnutie z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR o pridelení nenávratného finančného príspevku vo výške 5, 5 milióna eur. Primátor Šale Jozef Belický netajil radosť z rozhodnutia „Je to obrovský úspech. Na projekte pracovalo množstvo ľudí, snaha sa vyplatila a teraz sa sen stáva skutočnosťou. Je to pre nás neopísateľná radosť, vďaka tejto podpore sa veľa toho zmení v tej časti mesta. Projekt rieši priestor o rozlohe 2,3 hektára. Autobusová a vlaková stanica bude nie len moderná, ale aj bezpečne prepojená, vznikne tu aj takmer 300 parkovacích miest,“ povedal primátor.

Mesto dostalo rozhodnutie symbolicky na Mikuláša, 6. decembra 2021. Teraz nasleduje množstvo administratívnych úkonov, ktoré budú predchádzať realizácii. Financie však na tento účel schválené sú, čo je najpodstatnejšie. O krokoch, ktoré budú viesť k premene celého predstaničného priestoru, vás budeme postupne informovať.

 

((ek, vizualizácia: Beker Architekti)