Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.12.2016 - 14:31  //  aktualizácia: 07.12.2016 - 15:13  //  zobrazené: 2122

Predseda NSK: S obchvatom v plnej miere súhlasím

Obchvat mesta Šaľa je podľa vyjadrení primátora Jozefa Belického kľúčovou vecou mesta. Po stretnutí s ministrom dopravy, o ktorého výsledku sme Vás už informovali, mesto na čele s primátorom nezaháľa a naďalej robí všetko pre jeho realizáciu.

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický vo veci obchvatu mesta Šaľa najnovšie kontaktoval aj predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Tomu nevyhnutnosť výstavby preložky cesty I/75 – obchvatu mesta Šaľa riadne vysvetlil. Zároveň upozornil na pripravené memorandum, v ktorom my, okolité dotknuté obce aj spoločnosť Duslo žiadame o naliehavý posun v jeho realizácii. Ako sa Milan Belica – predseda NSK v doručenom liste vyjadril, situácia týkajúca sa dopravy v našom meste je mu podrobne známa a už v minulosti upozorňoval na potrebu jej komplexného riešenia. Napriek tomu, že cesta I. triedy je vo vlastníctve štátu a právomoc rozhodovať nemá tak ako naša samospráva, ani samosprávny kraj, primátora v liste ubezpečil, že sa rozvojom dopravnej infraštruktúry aj ciest I. triedy intenzívne zaoberá. Ocenil významnú snahu a iniciatívu primátora pri presadzovaní výstavby obchvatu, s ktorou v plnej miere súhlasí. Zároveň oznámil, že „dňa 12.12.2016 na riadnom zasadnutí Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja budú všetci poslanci oboznámení s „Memorandom o spolupráci pri presadzovaní výstavby preložky cesty I/75 – obchvatu Mesta Šaľa“ s možnosťou vyjadriť sa k jeho obsahu“.

Primátor okrem iného pracuje aj na ďalšom kľúčovom bode vedúcemu k realizácii obchvatu. Po osobnom stretnutí s ministrom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky na pôde Mestského úradu v Šali, vzišla do popredia nutnosť získania 8 miliónov eur na výkup pozemkov. Primátor vo veci následne formou oficiálneho zdvorilostného listu požiadal o osobné stretnutie aj ministra financií Slovenskej republiky Petra Kažimíra.

 

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/