Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.09.2021 - 15:07  //  aktualizácia: 29.09.2021 - 08:51  //  zobrazené: 1458

Pokračujeme v budovaní polopodzemných kontajnerov

Už v stredu začne mesto s výstavbou ďalších troch stojísk s polopodzemnými kontajnermi. Prosíme vodičov, aby neblokovali práce svojimi vozidlami. Práce budú od stredy prebiehať v okolí troch existujúcich stojísk  - na Ulici P. J. Šafárika, na konci Ulice P. J. Šafárika a na Dolnej ulici pri Správe Povodia Dolného Váhu Šaľa.

 

V mestskej časti Veča sme vybudovali pred troma rokmi 17 stojísk s polopodzemnými kontajnermi.  O pár týždňov vyrastú takéto moderné stojiská v ďalších troch lokalitách mesta.

S polopodzemnými kontajnermi už majú skúsenosti v mestskej časti Veča. Na tento moderný spôsob odpadu sa môžu tešiť obyvatelia Dolnej ulice a na dvoch miestach na Ulici P. J. Šafárika. Samozrejmosťou budú kontajnery na zmesový komunálny odpad, aj na triedený odpad. Výška nad zemou je 1,2 metra. Vďaka tomu, že sú 1,6 metra pod zemou, zamedzí sa prístupu k odpadkom a zníži sa tak znečisťovanie okolia. Veľkou výhodou je, že sa odpadky zhromažďujú pod zemou, kde je teplota podstatne nižšia ako v klasických kontajneroch – vďaka tomu obyvatelia spomínaných lokalít zbavia typického „kontajnerového pachu“.

Stojísk bude o niečo menej, pretože jeden polopodzemný kontajner má kapacitu približne 5 klasických kontajnerov s objemom 1100 litrov.

So stavebnými prácami, ktoré sa začnú už v stredu 29. septembra a potrvajú približne tri týždne, môže súvisieť zvýšená intenzita hluku a znížený komfort v okolí budúcich stanovíšť. Prosíme obyvateľov o trpezlivosť, veríme, že výsledok bude stáť za to!

 

(ek)