Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.02.2018 - 09:51  //  aktualizácia: 01.03.2018 - 10:30  //  zobrazené: 849

Osvetlenie priechodov podporilo aj ministerstvo

Jedenásť priechodov pre chodcov na hlavných trasách v meste je od novembra minulého roka bezpečnejších. Zvýšenie bezpečnosti na cestách podporilo aj ministerstvo, na časť projektu získalo mesto dotáciu z Ministerstva vnútra SR.

Osvetlenie nad dvoma priechodmi pre chodcov sa vybudovalo aj vďaka dotácii z ministerstva. Mesto na štyri stožiare s led svetlom získalo dotáciu vo výške viac ako 17-tisíc eur. Ide konkrétne o priechod na Kráľovskej ulici (vstup do mesta zo smeru Galanta) a o priechod na Štúrovej ulici (výstup z mesta smerom na Galantu). Nad dvoma priechodmi osadilo mesto dva páry stožiarov s príslušným osvetľovacím telesom. Mesto sa malo na výdavkoch v súvislosti s projektom „Osvetlenie dvoch priechodov pre chodcov v Šali“ spolupodieľať sumou vo výške 1000 eur. Aj tieto zdroje sa podarilo získať z mimorozpočtových zdrojov – darovacou zmluvou ich dostalo mesto od poslanca Miroslava Geru.

Zebry sú od novembra minulého roka osvetlené v nasledovných lokalitách:

Vo Veči pred kostolom na Nitrianskej ulici, na Ulici SNP v Šali pri moste, pri ZŠ P. Pázmánya, hneď vedľa smerom na Dolnú ulicu, priechod cez Vlčanskú ulicu pri bývalom Komexe, ďalej na Kráľovskej ulici pri dvoch výškových bytovkách, osvetlená bude aj zebra na križovatke Ulíc Kráľovská a Štúrová, ďalej Hlboká a Štúrová. Stožiare pribudnú aj na priechode na svetelnej križovatke (križovatka smerom na Galantu) a na spomínanej Štúrovej a Kráľovskej ulici (vstup od Galanty).

Projekt je spolufinancovaný z rozpočtových prostriedkov Ministerstva vnútra SR - 

na činnosti súvisiace s bezpečnosťou cestnej premávky.

 

(ek)