Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 15.05.2019 - 16:30  //  aktualizácia: 20.05.2019 - 22:21  //  zobrazené: 3197

Aj Harry Potter by mal čo robiť

Šaliansky cestný most je pre vodičov dlhodobo nočnou morou. Tento frekventovaný úsek je v pravidelných intervaloch deravý ako rešeto. Opravy výtlkov Slovenská správa ciest (SSC) síce vykonáva, no životnosť „opravy“ v zimnom období je závislá od poveternostných podmienok. Zväčša je to na niekoľko týždňov.  V exponovanom počasí dokonca iba na niekoľko dní. Navyše, je tu tiež priestor na polemiku o pracovnom nasadení robotníkov, ktorí výtlky opravujú.

Zlou správou je, že tento rok sa výraznej zmeny ani nedočkáme. „Opravu krytu mosta neplánujeme realizovať v tomto roku. Budeme opravovať len lokálne poruchy na kryte.“, tvrdí Lucia Karelová, hovorkyňa SSC. Nápravy na našich autách sa preto majú na čo tešiť.

Most by sa predsa mohol tento rok dočkať jednej opravy. „SSC ako správca mosta má v pláne na tento rok opravu jednej dilatácie, ak nedôjde k potrebe presunu prostriedkov na dôležitejšiu stavbu - opravu.“, uvádza Lucia Karelová. Inými slovami povedané, je to ešte zrejme aj pre SSC jedna veľká záhada, či spomínanú dilatáciu opravia alebo nie. Šaliansky vodič môže byť teda opäť plný očakávaní a nádejí. Dúfajme, že nie zbytočných.

Dávajte si pozor

V týchto dňoch je stav cesty opäť katastrofálny. Výtlky sú široké niekoľko desiatok centimetrov, hlboké aj šesť či sedem centimetrov. Pod asfaltom už miestami vidno aj oceľové výstuže. Termín opravy nám na SSC neprezradili (a nevedia ani na ministerstve mágie). Verím, že nebudeme čakať na ďalšiu návštevu prezidenta republiky. Naposledy totiž výtlky opravovali v deň, keď do Šale zavítal Andrej Kiska, teda 4.marca 2019. Necelých 24 hodín po uverejnení tohto príspevku nám hovorkyňa SSC poslala mailom ešte jednu informáciu v tomto znení: "Dobrý deň, uvedené práce na opravy výtlkov boli objednané u zmluvného dodávateľa."

Miroslav Demín, občan mesta (14.5.2019)

Ak si na aute spôsobíte škodu zavinenou neoznačeným výtlkom, máte v niektorých prípadoch právo žiadať náhradu škody od správcu komunikácie. V našom prípade SSC. Je ale potrebné, aby ste si zabezpečili bezprostrednú dokumentáciu. V linku sa dočítate viac.

https://www.pravnenoviny.sk/zodpovednost-spravcu-komunikacie-za-skodu-sposobenu-na-vozidle-vytlkom