Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.07.2020 - 14:08  //  aktualizácia: 31.07.2020 - 14:28  //  zobrazené: 1572

Opotrebované detské prvky v škôlke nahradia nové

V Materskej škole 8. mája v Šali je momentálne prerušená prevádzka. Škôlka preto využila voľné priestory bez detí a pustila sa do skrášľovania areálu.

Každý rok v priebehu letných prázdnin dochádza v MŠ 8. mája k renovácii náterov na herných prvkoch. ,,Tieto nátery pravidelne vykonávali šikovní klienti Krízového centra v Šali, ktorí v priestoroch škôlky maľovali lavičky a preliezky,“ hovorí riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková. Keďže sú mnohé tieto herné prvky v škôlke už opotrebované, je potrebné obnoviť ich úplne. Tento rok sa preto ľudia bez domova pustili do odstránenia opotrebovaných prvkov, ktoré budú nahradené novými.

Nebezpečné herné prvky budú odstránené a na základe toho sa v spolupráci s rodičovským združením vyberú nové. Tie by mali byť taktiež bezpečné, kvalitné a nemali by si vyžadovať náročnú údržbu. Keďže dodacia doba herných prvkov ešte chvíľu potrvá, k septembru bude zatiaľ plocha ihriska materskej školy zatrávnená. ,,Deti budú mať zatiaľ väčší priestor na behanie. Z dôvodu financií sa ale výmena prvkov uskutoční v dvoch etapách,“ hovorí riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková.   

Klienti Krízového centra v Šali sa dnes už od skorého rána pustili do práce. Pred dvoma týždňami ľudia bez domova pomáhali aj na ZŠ s MŠ Jozefa Murgaša, kde vynášali časti nábytku, ktoré bolo treba zlikvidovať. Na budúci týždeň im začne brigáda na futbalovom štadióne, kde bude potrebné upratať tribúnu a pokosiť burinu. Z futbalového štadióna sa potom presunú na ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči. ,,Sme radi, že klienti centra môžu byť opäť prospešní pre inštitúcie nášho mesta,“ hovorí vedúci Krízového centra v Šali Peter Gomboš.  

(DH)