Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.10.2015 - 12:14  //  aktualizácia: 03.11.2015 - 08:26  //  zobrazené: 758

Nemocničný park zabojuje o 10-tisíc eur!

Projekt, ktorý je zameraný na znovuoživenie nemocničného parku v Šali, ohodnotila odborná komisia Nadácie VÚB ako jeden z najlepších. Zaradila ho preto medzi tri najlepšie projekty v rámci Nitrianskeho kraja. O pridelenie grantu vo výške 10-tisíc eur teraz rozhodne verejnosť v SMS hlasovaní. Spúšťa sa v pondelok, 2. novembra.

 

Nadácia VÚB vyhlásila program Komunitné granty. Jeho cieľom je zlepšenie života na miestnej úrovni, budovanie krajšieho prostredia a podpora občianskych iniciatív. Do projektu bolo možné prihlásiť sa do konca septembra. Následne odborná komisia rozhodla o tom, ktorý projekt „predstúpi“ pred verejnosť a zabojuje o grant vo výške 10-tisíc eur. Nadácia hodnotila celkovo 155 projektov, z každého kraja vybrala tri. Medzi 24-mi vybranými sa ocitla aj Šaľa so svojím projektom.

Jeho cieľom je skrášliť areál nemocničného parku - vysadiť v parku stromy a kvety, opraviť existujúce a doplniť nové lavičky, vytvoriť priestor na hranie pre deti. Z grantu by chcelo mesto osadiť v parku aj bezpečnostnú kameru.

 

Súťaž o hlasy verejnosti sa začne už najbližší pondelok, 2. novembra! Boj o grant potrvá len do 15. novembra! Ako konkrétne podporiť projekt v súťaži, prinesieme v pondelok.

 

AKTUALIZÁCIA, 3. november 2015:

Hlasovanie spustia neskôr

Súťaž o grant vo výške 10-tisíc eur mali spustiť v pondelok. Z technických dôvodov sa tak nestalo. Nadácia VÚB nás informovala, že SMS hlasovanie spustia, akonáhle to bude možné. Zároveň nás ubezpečili, že dĺžka hlasovania bude zachovaná, aby mali mestá a obce dostatok času na oslovenie svojich priaznivcov. Čiže hlasovanie nebude trvať len do 15. novembra, ale dva týždne od jeho spustenia.

Nezabudnite, že ide o 10-tisíc eur, ktoré môže mesto Šaľa získať na oživenie nemocničného parku. Projekt zaradila do súťažnej „dvadsaťštvorky“ komisia Nadácie VÚB. Do súťaže sa prihlásilo celkovo 155 projektov, komisia vybrala z každého kraja tri najlepšie.

Akonáhle hlasovanie spustia, bude mesto informovať!