Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.04.2022 - 12:37  //  aktualizácia: 27.04.2022 - 12:40  //  zobrazené: 1158

Naše partnerské mesto prosí o pomoc

Na Ukrajine vojna neutícha a situácia u našich priateľov v partnerskom meste je za posledné dva mesiace nemenná – domáci, ktorí sami majú strach, pomáhajú približne dvom tisíckam utečencov z iných častí krajiny. V meste Mohyliv Podolskyi im zásoby jedla a hygienických potrieb dochádzajú a preto nás opäť prosia o solidaritu a pomoc.

Hlásia nám, že najviac potrebujú trvanlivé potraviny všetkého druhu – nie len pre dospelých, ale aj pre deti. Čiže okrem konzerv, čaju, kávy, paštét či cestovín a múky by im veľmi pomohli aj potraviny pre deti – výživy, kaše, detské umelé mlieka. Podobne sú na tom aj s drogéristickým tovarom. Chýbajú im saponáty na riad, ale aj šampóny, sprchové gély, pracie prostriedky, zubné pasty, detské plienky. Lieky sú u nich priam nedostupné. Preto nás prosia o zbierku voľne dostupných čajov pri prechladnutí, aerosóly, pastieliek na hrdlo a kašeľ.

Šaľania prejavili obdivuhodnú mieru solidarity. Vojnový stav, žiaľ, na Ukrajine pretrváva. Ak máte chuť nášmu partnerskému mestu pomôcť, môžete tak urobiť a doniesť niečo z vyššie uvedených do zbierky. Zberné miesto je v Kultúrnom dome vo Veči a je otvrené trikrát v týždni: pondelok, stredu a piatok od 14-tej do 17-tej hodiny. ĎAKUJEME.

(ek)