Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.06.2022 - 13:41  //  aktualizácia: 06.07.2022 - 13:45  //  zobrazené: 1673

Na dopravnom ihrisku pribudli prostriedky pre najmenších

Veľkej obľube škôlkarov a mladších školákov sa teší mobilné dopravné ihrisko v areáli zimného štadióna. Malo to však „chybičku krásy“, ktorú sa v týchto dňoch podarilo napraviť. Bicyklovať sa tu vedeli len väčšie deti. V týchto dňoch tu pribudli dopravné prostriedky pre najmenších.

Mesto  získalo mobilné dopravné ihrisko vďaka eurofondom na jeseň minulého roka. K ihrisku dostalo mesto aj 10 bicyklov. Od jari sa tu vystriedali stovky detí zo šalianskych aj cezpoľných predškolských a školských zariadení. Väčšie deti si vedeli sadnúť na bicykle s 24"-ovými kolesami, tie menšie sa však nemali na čom bicyklovať. „Mali sme podnety z viacerých škôlok, že si deti nevedia toto ihrisko užiť. O to sme radšej, že sa to napravilo a vďaka sponzorom sa podarilo zabezpečiť dopravné prostriedky primerané škôlkarom. Vy ste prví jazdci na nových kolobežkách, odrážadle a bicykloch,“ prihovoril sa malým užívateľom novučičkých dopravných prostriedkov primátor Šale Jozef Belický. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy sa môžu vydať na cestu. Nové, malé kolobežky, odrážadlo a bicykle s pomocnými kolieskami budú k dispozícii aj pre detskú verejnosť počas otváracích hodín ihriska. Vďaka sponzorovi sa podarilo zabezpečiť 12 kusov, ďalšie budú doplnené. „Predtým sme fungovali tak, že pani učiteľky doniesli vlastné bicykle detičiek, ale bolo to náročné. Sme veľmi radi, že budú tie dopravné prostriedky tu, nebudeme si ich musieť vláčiť so sebou,“ vysvetlila Paulína Farkašová zo šalianskej materskej školy.  

Otváracie hodiny ihriska Majk a dopravného ihriska v areáli zimného štadióna budú počas mesiacov júl a august:

Pondelok – piatok:                        8.00 – 20.00

Sobota, nedeľa:                              12.00 – 20.00

 

Projekt Bicyklujme sa spoločne bezpečne bol spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Obsah tohto článku nemusí odzrkadľovať oficiálne stanovisko Európskej únie

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

Mobilné dopravné ihrisko bolo financované programu Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko prostredníctvom Fondu malých projektov cezhraničnej spolupráce európskeho zoskupenia Rába-Dunaj-Váh v spolupráci s mestom Oroszlány. Je to projekt Bicyklujme sa spoločne, známy aj pod medzinárodným názvom Safe cycling.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie

z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

(ek)