Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 27.10.2023 - 14:24  //  aktualizácia: 27.10.2023 - 14:26  //  zobrazené: 441

Mladí adepti kráľovnej športu opäť športovali

Dňa 12.10.2023, v priestoroch atletického areálu ZŠ Hollého v Šali - Veča, sa opätovne, v rámci 20. ročníka Atletickej olympiády ZŠ okresu Šaľa a memoriálu zakladateľov atletiky v Šali, profesorov Mutkoviča a Melicherčíka, zišli nadšenci a vyznávači kráľovnej športu - atletiky. Podujatia sa zúčastnili zástupcovia všetkých základných škôl okresu Šaľa, čo predstavovalo v kategóriách najmladší a mladší žiaci a žiačky približne 280 účastníkov.

Účastníkov podujatia privítal predseda oddielu atletiky pri TJ Slovan Duslo Šaľa pán Robert Mittermayer. Poďakoval mestu Šaľa za poskytnuté finančné prostriedky na organizáciu podujatia a zúčastneným športovcom poprial veľa športových úspechov.

Počas skoro štvorhodinového zápolenia bola badať snaha o čo najlepší výsledok , niekedy radosť, niekedy smútok zo „zbabraného“ pokusu. V každom prípade vyhrala radosť z pohybu.

Nesmieme zabudnúť ani na niekoľko desiatok dobrovoľných organizátorov z radov učiteľov jednotlivých škôl za organizáciu a hladký priebeh podujatia, za čo im patrí  poďakovanie.

A kto sú naši víťazi?

V rámci súťaže jednotlivých škôl sa na 1. mieste v kategórii chlapcov umiestnila ZŠ  J. Murgaša, na druhom mieste ZŠ J.C. Hronského a na 3. mieste ZŠ Hollého.

V kategórii dievčat bolo poradie  1. miesto ZŠ Ľ. Štúra, 2. miesto J.C. Hronského a 3. miesto ZŠ Hollého.

Najúspešnejšími pretekármi u chlapcov sa stal Damien Berecz s tromi zlatými medailami a u dievčat Michaela Laláková s dvomi zlatými a jednou striebornou medailou.

Už sa tešíme na rok 2024, kedy zahájime tretiu dekádu nášho podujatia.

 

(L. Mitošinka)