Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.03.2021 - 14:12  //  aktualizácia: 10.03.2021 - 14:33  //  zobrazené: 1535

Ministerstvo v zásade nevidí problém so zrealizovaním obchvatu

Primátor Šale Jozef Belický dnes, 10. marca 2021, komunikoval so štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslavom Kmeťom, ktorý bol na návšteve nášho mesta minulý rok na jeseň. Primátora informoval o tom, že ministerstvo v zásade nevidí problém so zrealizovaním projektu obchvatu, ani s jeho financovaním. Ministerstvo si je isté, že je možné financovať projekt aj z pôvodnej schémy, ako to bolo naplánované, teda prostredníctvom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, v prípade, že by sa veľmi rýchlo pohli dopredu administratívne záležitosti. K tomuto kroku bude mať štátny tajomník preto ešte stretnutie aj s generálnou riaditeľkou Slovenskej správy ciest, ktorá naše mesto taktiež navštívila minulý rok na jeseň spolu so štátnym tajomníkom. ,,Štátny tajomník a generálna riaditeľka Slovenskej správy ciest budú mesto informovať o tom, v akom stave je aj výberové konanie aj vydanie stavebného povolenia,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický.

Po rozhovore so štátnym tajomníkom kontaktovala primátora aj generálna riaditeľka Slovenskej správy ciest Martina Tvrdoňová, ktorá urgovala na čo najskoršom stretnutí s vedením mesta. Stretnutie je naplánované už na budúci týždeň. Mestu budú poskytnuté informácie o tom, kde je problém s verejným obstarávaním, aj s vydaním stavebného povolenia. Riaditeľka Slovenskej správy ciest chce mesto informovať aj o tom, aké sú možnosti vysporiadať sa s vlastníkom, ktorý predlžuje celý proces realizácie tohto diela.

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica informoval mesto, že je celou situáciou okolo obchvatu taktiež rozhorčený a maximálne podporuje jeho urýchlenú realizáciu. Mesto bude robiť naďalej všetko preto, aby sa realizácia obchvatu začala v čo najskoršom termíne.

(DH)