Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.04.2022 - 13:24  //  aktualizácia: 06.04.2022 - 13:28  //  zobrazené: 2527

Minister podpísal finančné krytie na obchvat Šale

Minister dopravy  a výstavby SR Andrej Doležal podpísal finančné krytie na výstavbu šalianskeho obchvatu. Vyhlásil to v stredu predpoludním v livestreame na sociálnej sieti Facebook, v rámci ktorého pravidelne zverejňuje aktuálne informácie k rôznym investíciám v gescii ministerstva dopravy.

„Podpísal som prísľub finančného krytia pre Slovenskú správu ciest, keďže sú príspevková organizácia, potrebujú mať finančné krytie. Teoreticky im už nič nebráni, aby spustili verejné obstarávanie. Máme platné územné konanie, stavebné povolenie, výkup pozemkov prebehol. Do tohto obchvatu sa už investovalo veľa prostriedkov, nedáva mi zmysel nejaká ďalšia štúdia alebo aktualizácia štúdie. Je tam jedna chyba v štúdiu, ktorú si opravia, ale ja už nechcem ďalej čakať. Dnes – zajtra spúšťa SSC verejné obstarávanie,“ vyhlásil minister Andrej Doležal v livestreame.

Mesto spolu s obyvateľmi každým dňom čakajú na pozitívnu informáciu ohľadne výstavby preložky cesty I/75. „Samozrejme, že sa tomu tešíme, že sa obchvat pohne, že sa začne obstarávanie. Mohlo sa to významnejšie pohnúť už v minulom roku, ale verím, že nič nie je stratené a pán minister drží slovo a každým dňom zverejnia verejné obstarávanie. Veríme, že je pripravené tak, aby netrvalo osem mesiacov, ale možno čo najkratšie. Dúfame, že v tomto roku bude odovzdané aspoň stavenisko a bude pripravené na to, aby reálne výstavba začala v budúcom roku, tak ako bolo schválené aj v harmonograme prác,“ reagoval primátor Šale Jozef Belický na prísľub ministra dopravy.

Budeme sledovať, kedy zverejní Slovenská správa ciest verejné obstarávanie súťaž na dodávateľa obchvatu. Akonáhle budeme vedieť konkrétne a aktuálne informácie, zverejníme ich.

(ek)