Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.11.2022 - 15:24  //  aktualizácia: 22.11.2022 - 17:52  //  zobrazené: 1452

Mikuláš rozsvieti svetielka 4. decembra

4. decembra príde do Šale Mikuláš! Spolu s primátorom, deťmi a ich rodičmi rozsvietia vianočné osvetlenie. Chýbať nebude ani milý program v podaní obľúbených Materiniek.

V nedeľu už od 12.00 hodiny bude na pešej zóne rozvoniavať kapustnica, ktorú si budú môcť o pár hodín neskôr okoloidúci kúpiť za dobrovoľný príspevok. Kto navaril najlepšiu kapustnicu, sa dozvieme o 15.30 hod. Výťažok z predaja pôjde pre dobročinné účely – potešia ním naše zariadenie sociálnej starostlivosti KORY.

O 16-tej hodine sa začne na pešej zvianočnievať vďaka čarovnému vystúpeniu Materiniek. Po nich sa prihovorí primátor mesta Jozef Belický a o 16.30 príde dlhoočakávaný Mikuláš na koči. Poslušným (a možno aj neposlušným) detičkám rozdá malú sladkosť. K dokonalej atmosfére budú chýbať už len vianočné svetielka. Pokúsime sa ich spolu s deťmi a s čarovnou palicou Mikuláša zapnúť. Pod rozsvietenou jedličkou si budú môcť deti zatancovať a zabaviť sa. Tento deň bude pestrý vďaka spolupráci mesta a OZ Šaľafest pomáha, ktoré s ďalšími sponzormi toto popoludnie zabezpečujú.

 

MIKULÁŠ PRÍDE AJ DO KULTÚRNEHO DOMU

Nedeľným programom ale mikulášske oslavy v našom meste nekončia. Mikuláš totiž zavíta aj do nášho mesta aj v deň svojho sviatku, 6. decembra. Nájdete ho spolu s jeho pomocníkmi, anjelom a čertom v Kultúrnom dome v Šali. „Od 16:00 hod. do 18:00 hod. si v estrádnej sále môžete na Tvorivých dielňach vyrobiť krásne vianočné ozdoby či darčeky. O 18:00 hod. sa v divadelnej sále na vás tešia rozprávkové postavičky z Divadla Materinky spolu s Mikulášom, ktorý deti odmení sladkou odmenou,“ odkazuje Mikuláš na webovej stránke msks.sala.sk, kde si na podujatie môžete kúpiť aj vstupenky – na tvorivé dielne je vstup zdarma, na program od 18.00 je vstupné dve eurá. Lístky si môžete kúpiť tu:

http://www.msks.sala.sk/event/68431/mestsky-mikulas-a-vianocne-tvorive-dielne

 

(ek)