Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.07.2020 - 13:57  //  aktualizácia: 15.07.2020 - 21:16  //  zobrazené: 2548

Mesto Šaľa už získalo milión eur na opravu strechy plavárne

V týchto dňoch bola na účet mesta Šaľa poskytnutá dotácia v sume 1 075 000 eur na rekonštrukciu strechy plavárne. Tieto finančné prostriedky vláda mestu schválila 19. februára 2020. Mesto ani počas piatich mesiacov, kým nedočkavo čakalo na túto finančnú pomoc od štátu, nesedelo so založenými rukami.

Mesto Šaľa je opäť bližšie k znovuotvoreniu šalianskej plavárne. O potrebe finančnej pomoci na rekonštrukciu strechy plavárne sa mesto niekoľko mesiacov snažilo presvedčiť aj štátne orgány, a to prostredníctvom rôznych stretnutí a rokovaní. Uznesenie vlády SR z 19. februára 2020 potešilo nielen vedenie mesta, ale i mnohých Šaľanov a plavcov. Štát taktiež dospel k záveru, že šalianska plaváreň je dôležitým športovým stánkom, nielen nášho mesta, ale celého Slovenska. Po schválení finančných prostriedkov na rekonštrukciu strechy navštívil naše mesto aj vtedajší minister financií SR Ladislav Kamenický a vtedajší štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozef Gönci. Na stav šalianskej plavárne sa pred pár týždňami prišiel pozrieť aj splnomocnenec vlády pre mládež a šport a zároveň bývalý profesionálny tenista Karol Kučera. Taktiež sa zaujímal o to, v akom stave je momentálne šalianska plaváreň. Vedenie mesta splnomocnenca vlády opätovne upozornilo na to, že šalianska plaváreň patrí medzi šesticu plavární na Slovensku, ktorá disponuje 50 metrovým bazénom. Sme presvedčení, že aj táto návšteva prispela k splneniu cieľa.

Po pripísaní finančných prostriedkov na účet mesta Šaľa, robí mesto už všetko preto, aby bolo čo najskôr vyhlásené verejné obstarávanie a aby sa s rekonštrukciou strechy plavárne začalo v najbližších mesiacoch.

(DH)

  • Primátor Šale Jozef Belický a prednostka MsÚ v Šali Jana Nitrayová s vtedajším ministrom financií SR Ladislavom Kamenickým a s vtedajším štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozefom Göncim.
  • Primátor Šale Jozef Belický so splnomocnencom vlády pre mládež a šport Karolom Kučerom.