Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.03.2021 - 16:00  //  aktualizácia: 10.03.2021 - 16:32  //  zobrazené: 1406

Mesto pokračuje v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi

Tento rok bude mesto pokračovať v projekte Zmeny systému zberu odpadov v meste Šaľa,  prostredníctvom systému budovania stojísk s polopodzemnými kontajnermi, ktorý sa začal v roku 2018 na sídlisku Šaľa - Veča.

Ako sme už informovali, mesto sa pripravuje na budovanie II. etapy polopodzemných kontajnerov v meste Šaľa. V prvom kroku je pripravená dokumentácia na realizáciu štrnástich nových stojísk na uliciach Dolná, P.J. Šafárika, Orechová, Kukučínova, Budovateľská a Hlavná. Stojiská sa budú budovať postupne, podľa finančných možností mesta. V roku 2021 mesto plánuje zrealizovať 3 stojiská, jedno na Ulici Dolnej a dve na Ulici P.J. Šafárika. Budovaním nového systému zberu odpadov bude postupne (tak, ako to je aj na sídlisku vo Veči) redukovaný počet existujúcich stojísk, ktoré nahradia stojiská s polopodzemnými kontajnermi s väčšou kapacitou. Vyššie uvedené stojiská, na Dolnej ul. a Ul. P.J. Šafárika, boli vybraté z dôvodu, že v tejto lokalite budú môcť byť všetky existujúce stojiská nahradené tromi novými stojiskami s polopodzemnými kontajnermi. Ďalším prínosom je, že vybudovaním nových stojísk v tejto lokalite, dôjde k uvoľneniu parkovacích miest. Termín začiatku výstavby predpokladáme v 2. kvartáli tohto roka.

Budovaním stojísk s polopodzemnými kontajnermi sa zvýši  úroveň zberu odpadu, čo prinesie rovnako vizuálny, ako aj praktický efekt. Polopodzemné kontajnery majú mnoho výhod, o ktorých sme už niekoľkokrát písali.  Denne sa o tom presviedčajú obyvatelia sídliska vo Veči.

(DH)