Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.02.2022 - 15:33  //  aktualizácia: 16.02.2022 - 15:42  //  zobrazené: 1605

Mesto hľadá zhotoviteľa predstaničného priestoru

V decembri minulého roka sme vás informovali o úžasnej správe. Mesto získalo 5, 5 milióna eur na realizáciu predstaničného priestoru. Šaľa v týchto dňoch už hľadá zhotoviteľa diela, ktorého výsledok určite poteší cestujúcich aj obyvateľov nášho mesta.

V súvislosti s rekonštrukciou predstaničného priestoru prebieha zatiaľ všetko podľa plánovaného harmonogramu. Vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie sú už zverejnené súťažné podklady a momentálne mesto čaká na predkladanie ponúk. Veríme, že sa čoskoro podarí vybrať zhotoviteľa prác. Následne, po všetkých administratívnych úkonoch sa začne s realizáciou. Ak všetko pôjde tak ako má, práce sa začnú v júli tohto roka.

Mesto získalo v decembri 2021 viac ako 5, 5 milióna eur na realizáciu diela s názvom Záchytné parkovisko – predstaničný priestor – prestupný uzol. Projekt podporilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Výsledkom bude vynovený, moderný predstaničný priestor, ktorého prínosom bude aj bezpečné prepojenie vlakovej a autobusovej stanice. Pribudne tu 256 parkovacích miest, z toho 14 pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu, 5 pre krátkodobé zastavenie (tzv. Kiss&Ride), 9 miest pre taxislužbu, 3 miesta pre elektromobily a ostatné miesta budú určené na celodenné státie (tzv. Park&Ride). Súčasťou projektu je aj miesto pre 45 bicyklov a 8 boxov pre bicykle (tzv. Bike & Ride). 5 parkovacích miest bude vyhradených pre motocykle. Moderný priestor bude dopĺňať aj nabíjacia stanica pre elektromobily, smart lavička pre nabíjanie telefónov a wifi, kamerový systém pre ochranu cestujúcich ako aj zaparkovaných vozidiel či bicyklov. Priestor bude dopĺňať zeleň a detské ihrisko. Projekt rieši územie o rozlohe 2, 3 hektára.

Ide o doposiaľ najväčší projekt, ktorý sa v Šali realizuje v rámci eurofondov.

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

(ek, vizualizácia: Becker Architekti)