Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.07.2024 - 14:56  //  aktualizácia: 04.07.2024 - 14:59  //  zobrazené: 586

Menej kamiónov v uliciach Šale

Kamionistom, ktorí napriek zákazu chodili doposiaľ cez Ulicu Sama Chalupku, Hlbokú, Agátovú a okolité uličky, odzvonilo. Zákaz mnohí odignorovali. Do pravidelnej služby preto vstupuje mestská a štátna polícia.

Obchádzková trasa, ktorá je vyznačená kvôli výstavbe kruhovej križovatky na Ulici Kráľovskej, nie je určená pre nákladnú dopravu. Zákaz ale mnoho vodičov nákladných áut odignorovalo a to sťažovalo život obyvateľom ulíc. Efektívne a udržateľné riešenie na tento problém hľadala Mestská polícia Šaľa so zástupcami Okresného riaditeľstva policajného zboru v Šali.

Na včerajšom rokovaní sa zástupcovia policajných zložiek zhodli, že situácia je kvôli nákladným autám v spomínanej lokalite náročná. „Záleží nám na našich obyvateľoch a na tom, aby sa situácia upokojila. Snažili sme sa dohliadať na situáciu s nepravidelnými hliadkami podľa toho, ako nám to kapacity dovoľovali. To však nestačilo, preto zavádzame, v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Šali, pravidelné hliadky. Rozdelili sme si de facto služby na vstupe do mesta,“ vysvetľuje náčelník Mestskej polície v Šali, Peter Krokavec. Dodáva, že hliadkovať budú na mieste takmer celý deň, 18-20 hodín denne. „Len za včerajšok sme na mieste zastavili a riešili v blokovom konaní 14 prípadov,“ dodáva náčelník.

Podľa našich informácií práce na výstavbe kruhovej križovatky postupujú veľmi dobrým tempom. Nebola potrebná ani „veľká“ odstávka vody, ktorú pôvodne avizovali. Vodárom sa podarilo vyriešiť prekládku potrubia čiastočnými odstávkami, ktoré sa dotkli len niekoľkých domácností, aj to len na pár hodín. Práce by tak mali ukončiť v stanovenom termíne – do konca augusta tohto roka, alebo ešte skôr.

(ek)