Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 23.05.2022 - 15:18  //  aktualizácia: 24.05.2022 - 11:23  //  zobrazené: 1197

Majstrovstvá Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní

Nedávno sa v Šali strieľalo. Našťastie, nešlo o žiaden trestný čin, ale o prestížnu športovú súťaž. V Šali sa konali Majstrovstvá Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní. Zástupcov streleckého zväzu a známe strelecké mená prijal primátor aj na mestskom úrade.

Majstrovstvá sa konali tri dni, v piatok patrila športová hala súťaži vo dvojiciach. Na majstrovstvách strieľal aj Patrik Jány, jeho meno je známe ako víťaz svetového pohára a majstra Európy, zúčastnil sa aj na olympiáde. Banskobystričan si trofej odniesol aj zo Šale. Aj Šaľa postavila pred terč svojich šiestich súťažiacich. V sobotu strieľali z pušky a v nedeľu pištoľou. „Začala som pred 11-timi rokmi na kolotočoch, na strelnici a nakoniec som sa dostala až sem. Mám vyrovnané už aj nejaké slovenské rekordy. Na túto súťaž som sa moc nepripravovala, lebo som mala školu, tak uvidíme, čo to dá,“ hovorí s úsmevom Šaľanka Nina Machová, ktorá vo svojej kategórii získala v minulosti striebornú medailu na majstrovstvách Slovenska.

Po piatkovej súťaži dvojíc sa podvečer konalo slávnostné prijatie na mestskom úrade. Primátor mesta Šaľa sa stretol s generálnym sekretárom Maďarského streleckého zväzu Lászlóm Sinkom, prezidentom Slovenského streleckého zväzu Miloslavom Bencom, strelcom Patrikom Jánym a zástupcami šalianskeho streleckého zväzu Františkom Liptaiom a Ľudovítom Kováčom. Na slávnostné prijatie prišli aj niektorí ďalší účastníci majstrovstiev. Primátora Jozefa Belického milo prekvapil prezident Slovenského streleckého zväzu Milan Benca –  odovzdal mu ocenenie za prácu pre strelecký zväz. Od šalianskeho streleckého klubu dostal symbolický dar v podobe mikiny s potlačou strelcov.

Kompletné výsledky z majstrovstiev nájdete tu: https://www.shooting.sk/download_file_f.php?id=1681614